Dienstencentrum De Kroon opent in het Paradijs

Lier: In de cafetaria van het WZC Paradijs opende het nieuwe lokale dienstencentrum De Kroon. Je kan er vanaf nu  elke dinsdag terecht. In de voormiddag kan je er de krant lezen bij een kop koffie, met een vrijwilliger praten o ver de dagelijkse actualiteit of aan stoel turnen doen. Voor zeven euro kan je ’s middags een warme maaltijd gebruiken.  In de namiddag zijn er gezelschapsspelen, kaarten en verschillend aanbod per week zoals handverzorging, lezing, toneel, volksspelen.

“De Lokale Dienstencentra staan voor: ontmoeting, informatie, vorming en hulp bij activiteiten van het dagelijks leven. Dit betekent bv. vragen over thuiszorg, info-momenten over dementie, crea-activiteiten, taallessen, kapper, warm eten, uitlenen alarmsystemen en dergelijke.
De Lokale Dienstencentra beogen mensen te ontvangen die zelf zo lang mogelijk thuis trachten te blijven, ook mensen met een beginnende zorgsituatie. Maar iedereen is welkom, ongeacht leeftijd of overtuiging en dit met alle vragen, zorgen, talenten, interesses, behoeften en inzet.
Lier heeft de voorbije jaren serieus geïnvesteerd in de uitbouw van dienstencentra. Eerst was er De Waaier (elke werkdag behalve maandag) in KH, nadien antennepunten in De Rosmolen (elke werkdag behalve woensdag), De Komeet (elke maandag) en nu De Kroon (elke dinsdag). Dit betekent dat de deze centra voldoende gespreid zijn over de stad en de deelgemeente, telkens in de directe woonomgeving van mensen en zeer toegankelijk.
Bedoeling is dat iedereen zich goed voelt in onze stad: alleenstaanden, minder mobielen, ouderen,... met mogelijkheid. tot het maken van een praatje, samen gezellige dingen doen, ... (isolement vermijden).
Belangrijk is dat de mensen zelf kiezen wanneer ze komen en hoelang ze blijven. Een lidkaart is niet nodig, je bent niet verplicht om aan een activiteit deel te nemen, hoe lang je wil blijven heeft ook geen belang. Mensen mogen ook gewoon kijken en niets doen! Er kan hulp geboden worden bij mobiliteit en vervoer. Inschrijven is soms nodig, zoals voor de maaltijd (zeven euro, met Gomor zes euro). Betalen gebeurt op de dag zelf.
De Kroon is geen onderdeel van het Paradijs. De Kroon heeft andere medewerkers en een eigen programma. De eerste maanden zal vooral geïnvesteerd worden in contacten en het peilen naar interesses. Aanspreekpunten zijn Babs en Hilde en vrijwilligers”, legt Marleen Vanderpoorten, voorzitter van het OCMW, uit. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet