Inhuldiging heraangelegde Putsesteenweg


 
Koningshooikt: In de zomer startten de weg- en rioleringswerken op de Putsesteenweg. Nu, na enkele maanden, is de heraanleg voltooid. De straat is ondertussen weer toegankelijk.
De straat kreeg een nieuwe riolering en wegverharding en fietsers kunnen zich op een veilige manier verplaatsen dankzij het nieuwe fietspad aan beide zijden.

Burgemeester Frank Boogaerts verwelkomde de talrijk opgekomen buurtbewoners. “De laatste jaren zijn er in Lier en Koningshooikt heel wat nieuwe wegen aangelegd, verschillende nieuwe voetpaden zijn aangelegd, veel fietspaden zijn nieuw of vernieuwd. Eertijds werd de Sander De Vosstraat, een van de langste straten op ons grondgebied heraangelegd. Ook de Liersebaan werd opnieuw aangelegd. De Putsesteenweg was al wel een hele tijd een probleem. Wij hebben deze heraanleg in samenwerking met de gemeente Putte gedaan. Wij zijn eerst klaar met de werken op grondgebied Lier-Koningshooikt. De werken op het grondgebied Putte zullen nog een hele tijd aanslepen. Met deze heraanleg is ook de toegang tot de Jutse Plassen heel wat verbeterd.”
Verder kondigde de burgemeester ook aan dat er voor de verdere heraanleg van verschillende straten een meerjarenplan is opgemaakt.

Bert Wollants, schepen van Openbare ruimte en Mobiliteit: “Het is absoluut noodzakelijk dat we investeren in fiets- en voetpaden. De mensen nemen meer en meer de fiets om naar het dorp en de winkel te gaan. Hiervoor moet dan ook de fiets infrastructuur in orde zijn. We hebben heel graag geïnvesteerd in bijna achthon800 meter de fietspaden en voetpad. Het gaat hier over meer dan achthonderd meter fiets- en voetpad die aangelegd zijn. We hebben gekozen voor een dubbel fietspad van twee meter breed. Dit is comfortabel om op te rijden. We hebben ook geïnvesteerd in het afvoeren van het regenwater en dus ook in nieuwe grachten. Wij hebben de betonplaten ook vervangen door asfalt wat een groter comfort geeft en ook minder geluid geeft.”
Na de toespraken werd de aanwezigen een hapje en drankje aangeboden door Ambaro, de aannemer van de werken. (MSL/foto’s KSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet