Zimmerprijzen schooljaar 2016 - 2017 uitgereikt

Heist op den Berg: Tijdens een academische zitting werden in het Heilig Hartcollege in Heist op den Berg voor de elfde maal de jaarlijkse Zimmerprijzen uitgereikt.

De Zimmerprijs ging naar Arno Goddé uit het Githo Nijlen met een werk over “Speciale Relativiteitstheorie”. “Hiermee benadert hij het meest het werk van Louis Zimmmer”, zegt Jos d’Haens, voorzitter van het Zimmertorencomité. De Humanitaire Prijs gaat naar Louise De Wever, Sofie Van de Perre en Lies van Hulle van het Sint-Gummaruscollege met een studie van de “Epigenetica” die gebaseerd is op nieuwe technieken voor kankeronderzoek.

Academische zitting
Wouter Velle directeur van het Heilig Hartcollege en Luc Vleugels burgemeester van Heist op den Berg verwelkomde de genodigden. Frank Boogaerts burgemeester van Lier en Denise Geens voorzitter van KOBA de Nete hielden de gelegenheidstoespraken.
“Dit initiatief heeft de bedoeling om meer aandacht te schenken aan de activiteiten en resultaten van de opkomende generatie. Wij hopen deze doelstellingen te realiseren met het inrichten van deze wedstrijd die moet gezien worden als een aanmoediging voor de leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs, en dit voor alle afdelingen”, zegt organisator en voorzitter van het Zimmercomité Lier vzw.

Voorstelling van de werken
In het totaal namen tien scholen deel met vierentwintig projecten. De jury selecteerde hieruit elf werken. De auteurs stelden in alfabetische volgorde hun werken voor.

Wouter Nuyts van GTI Duffel stelde een “arduino Drone voor. Fara Bouwens, Rani Ceulemans, Laura Heremans, Jolien Maris en June Nobels van het Heilig Hartcollege Heist op den Berg brachten “Bag it”. Stef Verstraeten en Yordi De Bruyn van VTI Lier brachten een praktisch werk “Electriciteistvoorziening”. Louise De Wever, Sofie Van de Perre en Lies van Hulle van het Sint-Gummaruscollege stelde hun studie over de “Epigenetica” voor. Laurien Van der Auwera, Roxane Rouffart en Caro Thys van Atheneum Lier Campus Arthur Vanderpoorten bestudeerden het “Gevangenisdagboek van Guy Hoste”. Joke Van Elshocht van VTI Lier bracht een werk over “Houtbouw”. “Kan een biogasinstallatie rendabel zijn?” was de vraag die Cel Breugelmans, Ruben Duré, Lynn Kulasevic, Leslie Rodriguez Gamboa en Mathias Van den Wijngaert van Sint Gummaruscollege Lier zich stelden. Atheneum Lier campus Louis Zimmer stelde het groepswerk “Magic Mirror” voor. “Manipulatie in Marketin” werd voorgesteld door Lowie Boermans, Hanne Holvoet, Shandri Bertels, Nino De Man en Xander Van Mol van Sint Ursula Liceum (ASO) Lier. “Samen buiten” was het werk van Kimberly, Britt, Jasper, Chiara, Jannes, Quinten, Jason en Frederik van De Regenboog. Tot slot stelde Arno Goddé van Githo Nijlen zijn “Speciale Relativiteitstheorie” voor.
Na de prijsuitreiking werd de voorstelling afgesloten met een passende receptie. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Fotoreportage...

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet