Derde grand-cru editie van het succesvolle ‘Sheep Parade’ concept

Op 22 september vindt de derde editie van de Sheep Parade plaats, een grote kunstveiling voor het goede doel. Het evenement wordt georganiseerd door de Ronde Tafel 101 Lier, onder het peterschap van Walter Grootaers en in samenwerking met het bekende veilinghuis Bernaerts.

"Net zoals bij de eerste en de tweede editie werden een vijftiental polyester schapen beschilderd door kunstenaars en bekende Vlamingen. Daarenboven zijn er ook een tiental geheel eigen creaties. We zijn erg blij dat we kunnen uitpakken met werken van de hand van onder anderen Charlotte De Cock, Pieter Porters, Axel Daeseleire, Veronique De Kock, Dimitri Leue en Joachim Lambrechts” aldus voorzitter Mark Ernots en peter Walter Grootaers. Wat deze editie extra interessant maakt, is dat kunstenaars van de vorige edities opnieuw deelnemen gezien het  succes van de vorige edities. Net zoals bij een exclusieve wijn kunnen wij daarom spreken van een grand-cru selectie dit jaar.

"We verkopen de kunstwerken op zaterdag 22 september per opbod in de Jezuïetenkerk te Lier. De bekende veilingmeester Mon Bernaerts zal de verkoop in goede banen leiden. De avond start om 19u30 en een toegangskaart kost slechts tien euro. Na de veiling volgt nog een spetterende Sheep Parade Party met  DJ Olivier. Aan de 200 reeds verkochte toegangskaarten merken we alvast dat de vorige editie bij erg veel mensen in de smaak gevallen is.”, zegt secretaris Vincent Domen.

“Twee jaar geleden heb ik ook een ‘kunstwerk’ geleverd voor de ‘Sheep Parade’. Ik ben in contact gebleven met de organisatie. Ze hebben mij nu gevraagt om peter te zijn van dit evenement. Op 22 september zal ik de inleiding van de ‘Sheep Parade’ doen. Daarna geef ik door aan meester Bernaerts die de veiling op zijn gekende wijze zal doen”, zegt Walter Grootaers.

In samenspraak met het Lierse OCMW  werd  opnieuw zorgvuldig een goed doel geselecteerd. Dit jaar zal de Ronde Tafel 101 Lier voor kinderen uit Lier, die nog nooit een zomerkamp tijdens de vakantiemaanden hebben kunnen ervaren, een onvergetelijke reis  aanbieden naar de Ardennen. Een volledige week, integraal betaald met de opbrengsten van onze fundraising. De organisatie zal gebeuren in samenwerking met de vzw-Sport-It, die over voldoende gekwalificeerde monitoren beschikt om deze unieke ervaring in goede banen te leiden. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Kaarten zijn verkrijgbaar via info@sheepparade.be, bij de leden van de Ronde Tafel 101 Lier of aan de kassa.

Voor meer informatie: www.sheepparade.be

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet