Paul Huybrechts stelt tentoon in Zimmercafé 


 
Lier: Maritiem kunstenaar Paul Huybrechts  stelt vanaf 4 januari 2019 zijn werken tentoon in het Zimmercafé aan het Zimmerplein.  
Paul Huybrechts is altijd geobsedeerd geweest door alles wat met maritiem te maken had. Water, schepen en al wat ermee te maken heeft zijn voor hem een bron van inspiratie. Tijdens zijn boottochten ontdekte hij leuke, fascinerende schilderachtige plekken en haventjes, dankbare onderwerpen om op doek vast te leggen.       
Hij gebruikt regelmatig oude zeildoeken waardoor het schilderij een apart karakter krijgt. Ook de kracht en snelheid van het water probeert hij in zijn werk vast te leggen.

Paul Huybrechts, afkomstig uit Boechout, zag het levenslicht in 1938.
Hij hield van sport. Vanaf zijn prille jeugd was hij met voetbal bezig, nadien kreeg hij de judomicrobe fel te pakken maar zeilen bleek toch zijn absolute passie te zijn. Tot op heden geniet hij daar nog steeds van.
Met zijn jongste dochter ging hij samen in de jaren ‘70 naar de tekenschool in Hove. Toen bleek al  dat hij schilderstalent had. Omwille van zijn werk en andere bezigheden moest hij echter afhaken.
Het bleef wel zinderen en rond zijn pensioenleeftijd besloot Paul de draad weer op te pikken. Hij begon lessen te volgen aan de kunstacademie van Wilrijk waar hij na 10 jaar het diploma van kunstenaar behaalde.
Met nog 24 afgestudeerden huurden ze samen een atelier op de Boomsesteenweg zodat ze hun schilderactiviteiten konden verderzetten.  (MSL/foto’s MSL)  
 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet