Lier Jazz Festival in nieuw kleedje

Fotoreportage...

Lier: Op woensdag 1 mei 2019 gaat de negende editie van het Lier Jazz Festival door in en om de gebouwen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD).
Je kan niet allen jazz beluisteren op drie podia maar ook  verschillende instrumenten zelf uitproberen. Er is ook een kinderjazzvoorstelling gepland. In een poppenanimatie ‘Schaap Kindje Schaap’ ontdekken de kinderen verschillende instrumenten.

Op een jazzy persbriefing stelde organisator Han Flintrop het concept voor.
“Deze negende editie van het Lier Jazz Festival hebben we opnieuw een mooie selectie van lokaal en nationaal talent, gevestigde jazzikonen en aanstormende jazztalenten, jong en oud. Dit heeft alles te maken met de locatie van het festival: de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. De Jazz/Pop/Rock-afdeling bestaat daar inmiddels 25 jaar, en ook deze editie bieden wij graag aan leerlingen én oud-leerlingen het podium. De jeugd heeft de toekomst, en op het LJF bouwen we daar een stukje aan mee”, legt Han Flintrop uit.

Op de persbriefing werden we vergast op muzikaal intermezzo gebracht door François van den Broeck, laureaat Senior Voice, Robin Crauwels pre-prof leerling sax van SAMWD en MNM Rising Star en de muzikale duizendpoot Han Flintrop op piano.

Blikvangers
Sara Pieters, danseres, actrice en poppenspeelster, stelde het jazz verhaal van Jaap het Schaap voor.
“De kinderjazzvoorstelling SCHAAP KINDJE SCHAAP speelt voor kleine en grote kinderen het verhaal van Jaap het Schaap die niet kan slapen. Op zijn nachtelijke zoektocht komt hij allerlei jazzy nachtdieren tegen: meneer Uil, meneer en mevrouw Kat, de Krekel, de Nachtvlinder en de Vleermuis, en ja, ook nog meneer Mol. Elk dier is een instrument en samen creëren ze een slaapliedje. De kinderen ervaren dus eerst hoe het instrument alleen klinkt en daarna hoe het samen met andere instrumenten klinkt. De dieren praten niet, maar gebruiken hun instrument om te spreken”

De Blue Jeans Big Band (NL) brengt de Andrew Sisters een show die de bevrijding van Zeeland, 75 jaar geleden, viert.

De door Toots Thielmans gelauwerde harmonicaspeler Steph Van Uytvanck, begeleidt door Steven De Caluwé, maakt uitstapjes naar de blues, popsongs en oriëntaalse muziek.

Bigbandlier nodigt SAMWD-leerlingen Francois van den Broeck (senior voice laureaat) en Robin Crauwels (MNM Rising Star) uit het podium te delen. Samen met vaste vocalisten Lois de Sauter en Frank Zaman maken zij een reis rond de wereld.  

Goede doel
Via Jong Joviaal Jazz steunt het LJF deze editie de muziektherapie van IONA vzw in Kessel, een zorgcentrum voor mensen met een ontwikkelingsstoornis of een verstandelijke beperking. Doordat sponsors en donateurs het grootste deel van de vaste kosten van het LJF voor hun rekening nemen kunnen vrijwel alle kassa-inkomsten naar vernieuwing van het muziek-therapeutisch instrumentarium van IONA gaan. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

Programma

Jezuïetenkerk

 

Century Jazz Orchestra (16:00 en 19:00 uur)
BigbandLier World Cities trip (17:00 en 21:00uur)
Blue Jeans Big Band with Glenn Miller & Andrew Sisters Show (18:00 en 20:00 uur)

Jazz Bar Muza
Jazz Ontbijt

Auditiezaal
Schaap Kindje Schaap, een Schaapachtige Kinder Jazz Voorstelling (14:00 en 18:00 uur)
Samwddyt8tet (15:00 en 20:00 uur)
Steph van Uytvanck-jazzharmonica (16:00 en 21:00 uur)
Koen Lieckens & The Hitmachine (17u00 en 19u00 uur)

Balletzaal
Jazz Notes  with surprise guests (14:00 en 17:00 uur)
Flintrop (15:00 en 18:00 uur)
Singers Corner – popjazz vocals SAMWD (16:00 en 19:00 uur)

 

Meer info:
Tickets voorverkoop 15 euro, aan de kassa 18 euro
Jongeren tot 18 jaar gratis
www.lierjazz.be
info@lierjazz.be

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet