Roger Goyvaerts en Josephina Bossaerts  zestig jaar getrouwd

Lier: Roger Goyvaerts (82) en Josephina Bossaerts (80)  vierden hun zestigjarig huwelijksjubileum. Roger is een echte Lierenaar, Josephina werd geboren in Kessel. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in de toenmalige café ‘Den Texas’ gelegen in het Kartuizers. Josiphina ging daar met haar vriendin dansen.  Voor Roger was het liefde op het eerste zicht. Voor Josephina duurde het nog enige maanden. “Op 1 mei ben ik dan samen met hem iets gaan drinken. Zo ben ik aan hem blijven plakken”, herinnert  Josephina zich nog duidelijk.

Na hun huwelijk werkte Roger één jaar bij Sidal in het labo. Nadien ging hij tot zijn pensioen werken als schilder behanger.

Josephina werkte bij ‘Den Bougie’ in Borgerhout tot de fabriek in 1956 door brand vernield werd.
‘Den Bougie’ was een kaarsenfabriek – officieel Roubaix-Oedenkove – dat gevestigd was in centrum Borgerhout en sinds 1853 de buurt de geur van kaarsvet schonk.
Nadien werkte Josephina één jaar bij Atea in de Boomgaardstraat in Berchem. Daarna ging ze terug werken bij ‘Den Bougie’ die ondertussen  in Oelegem gevestigd was. Toen ze zwanger werd stopte ze met werken. Wanneer haar dochter naar school kon werkte Josephina als poetsvrouw.
Josephina en Roger kregen één dochter Dianne. Ondertussen is er één kleinzoon, Eric.

Het koppel ging graag op reis, liefst met de caravan. Zo bezochten ze onder andere Nederland, Frankrijk (Provence), England, Spanje (Valencia) Griekenland en Italië.
In haar vrije tijd ging Josephina graag petanque spelen, en dat doet ze nog steeds. Ze volgde Franse les en leerde samen met Roger schilderen in de tekenschool, toen nog aan de Vismarkt.
Nu gaan ze nog regelmatig fietsen, lezen de krant en kijken TV. Josephina leest graag een goed boek.

Ter gelegenheid van deze feestelijke aangelegenheid ging schepen voor bevolking Rik Pets, het koppel feliciteren namens de stad en het Koningshuis. De stad schonk hen zes centrum bonnen elk ter waarde van tien euro. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet