Vormelingendag 2019 in Lier

Fotoreportage...

Lier: Op zaterdag 30 maart 2019 vond de Vormelingendag plaats in Lier. Meer dan 2.000 vormelingen ontmoetten elkaar op een dag  van catechese, samen groeien in geloof, ontmoeting, bemoediging, zang, gebed en spektakel.
Vanaf 14 uur kwamen de vormelingengroepen samen in het Atheneum van Lier - Campus Arthur Vanderpoorten. Om 15 uur werden de vormelingen toegesproken door monseigneur Bonny.  Na zijn toespraak zond hij de vormelingen op weg richting het Sint-Gummaruscollege en de Begijnhofkerk waar de verschillende werkwinkels plaatsvonden.

Vier werkwinkels
In de Begijnhofkerk kwamen de vormelingen tot rust tijden s een gebedsmoment.

In het Sint-Gummaruscollege vond de werkwinkel Vurig Zingen plaats. De jongeren leerden leuke liederen zingen op een enthousiaste en ludieke manier.

Ook in het Sint-Gummaruscollege ging het catechesemoment door.
Een vrijwilliger bracht een persoonlijke geloofsgetuigenis. De getuigen gingen aan de slag met de vragen: "Waarom is 'je geloof' een meerwaarde in je leven? Waarom is het waardevol te leven vanuit het evangelie?"

De werkwinkel Jongerenpastoraal  ging ook door in het Sint-Gummaruscollege.
De vormelingen ontdekten dat het vormsel het startpunt is van jongerenpastoraal.

Na deze vier werkwinkels werd er samen gegeten.
Tot slot ging iedereen terug naar het Atheneum waar de vormelingen nog genoten van een begeesterd slotspektakel, met muziek, zand en vuur. (SDW/foto’s SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet