Koninklijke Moedige Bootvissers openen vaarseizoen

Fotoreportage...

Lier: Naar jaarlijkse traditie openden de Koninklijke Lierse Bootvissers het vaarseizoen bij de aanvang van het toeristisch seizoen. Deze plechtige opening ging dit jaar ook door aan de aanlegsteiger aan het Schapenkoppenplein met een uitgebreide receptie.
Voorzitter Maurits De Smedt gaf in zijn toespraak een overzicht van het voorbije vaarseizoen. “Verleden jaar was voor ons een prachtig jaar. Wij mochten niet minder dan 16.600 toeristen rondvaren. Het beste resultaat van de laatste twintig jaar. Dit kan alleen dank zij onze gemotiveerde vaarders die zich totaal belangeloos inzetten. Voor de eerste maal hebben wij verleden jaar elke dag in de maanden juli en augustus een vrije namiddag vaart ingericht met groot succes. Niet minder dan 1.800 toeristen hebben hier gebruik van gemaakt. Dit gaan we zeker dit jaar herhalen en misschien zelfs uitbreiden.”
“Dit jaar gaan we ook onze overdekte aanlegplaats voor onze boten realiseren. Onze boten zijn dan beter beschut tegen de weersomstandigheden en gemakkelijker bereikbaar voor onze vaarders.
Mag ik dan onze pastoor-deken Jan Verheyen uitnodigen om Marieke in te zegenen. Door omstandigheden is dit vorig jaar niet kunnen gebeuren en hebben wij in feite een jaar in zonde met Marieke gevaren”, besluit de voorzitter.
Na de zegen werd een tochtje met Marieke gemaakt. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet