Serviceclub Kiwanis Symforosa schenkt 5.000 euro aan kinderafdeling H. Hartziekenhuis

Lier: De opbrengst van de benefiet avond met een optreden van Veerle Malschaert werd integraal geschonken aan de kinderafdeling van het H. Hartziekenhuis. De voorzitter van Kiwanis Symforosa overhandigde een cheque van 5.000 euro aan Brigit Reyntjens, zorg coördinator van moeder en kind, en aan Joachim Geelens, hoofdverpleegkundige pediatrie.
“Wij proberen een opname van een kind zo kindvriendelijk mogelijk te laten gebeuren. Zo hebben wij onder andere onze twee stripfiguren Bas en Kaatje die de kinderen begeleiden van de opname tot in de pediatrie of de operatiezaal. Zo hangen er in de gangen platen met Bas en Kaatje en liggen er overal prentboeken. De figuren zijn ontworpen door onze Lierse cartoonist Dirk van der Auwera. Dank zij deze sponsoring kunnen wij dergelijke projecten realiseren. Zo kunnen we nu bepaalde kamers versieren met onze stripfiguren”, legt Brigit Reyntjens uit.

Bovendien werd aangekondigd dat Guy Goossens, echtgenoot van voorzitter Ilse Dewaele, van 15 tot 24 mei 2019 aan de Ultra Run ‘The Track’ in Australië zal deelnemen. “Hij wil hier opnieuw graag een sponsorloop van maken. De opbrengst zal ook geschonken worden aan onze goede doelen.”
“The Track Outback Race” is een loopwedstrijd van 520 km waarbij 9 etappes in 10 dagen worden afgelegd. Elke deelnemer dient voor alles zelf te zorgen. Voedsel, persoonlijke spullen en dergelijke dienen in een rugzak mee genomen te worden. Deze wedstrijd gaat door van 15 tot 24  mei 2019 in de ‘Northern Territory’ tussen Alice Springs en Uluru in Australië. (MSL/foto’s SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet