Atheneum Lier Campus Arthur valt in de prijzen

Lier: Leerlingen van het Atheneum Lier Campus Arthur namen dit jaar deel aan twee prestigieuze wedstrijden: de internationale ‘Ken-je-klassiekersquiz’ in Leiden (Nederland) en de Wikifin-wedstrijd.
In beide wedstrijden waren ze de beste.

Grote finale internationale Ken-je-klassiekenquiz te Leiden
“Het was reeds de 4de keer op 6 edities dat ze naar de Grote finale van de gerenommeerde Ken-je-klassiekenquiz mochten gaan.  In Leiden streden op 22 maart de 26 beste teams van Vlaanderen en Nederland voor een podiumplaats. Onze leerlingen hielden het hoofd koel, bleven met beide voetjes op de grond, bleven hun zenuwen de baas en namen na een spannende tussenstand het heft in eigen hand. Resultaat: ze eindigden op de eerste plaats”, zegt directeur Ilse De Bast directeur Atheneum Lier Campus Arthur Vanderpoorten.
Roxan (4LWI) en Lenthe Bastaens(6LT), Jari Degroeve (6 LWI) en Nathan Van Hoof-Hoefnagels (5 LT) waren goed voorbereid door Daniëlle Cloostermans hun lerares Latijn.

Wikifin-wedstrijd
In het kader van de geldweek 2019 (25-31 maart) organiseert Wikifin een reeks activiteiten voor het secundair onderwijs. Een ervan is een wedstrijd waarin jongeren die vandaag de dag langs alle kanten uitgedaagd worden om te consumeren, leren met geldzaken omgaan.
Ook voor onze leerlingen economie wonnen de wedstrijd.

De Wikifin-wedstrijd kadert in het Wikifin-programma financiële educatie van de FSMA (Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten).
De Wikifin-portaalsite helpt iedereen bij het nemen van financiële beslissingen. Ze stellen gratis onafhankelijk, betrouwbare en handige informatie ter beschikking, onafhankelijk van private financiële spelers. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet