Stille wake op Paradeplein

Fotoreportage...

Lier: Op donderdag 21 maart, internationale dag tegen racisme en discriminatie, werd op het Paradeplein een stille wake gehouden ter herdenking van de aanslagen in Nieuw Zeeland en de schietpartij in Nederland. Discriminatie en fanatisme staan haaks op onze waarden en blijven een grote bedreiging voor onze samenleving. Ook heel wat mensen van de Moslim gemeenschap namen aan deze wake deel.

“Weer zijn we hier samengekomen. Weer moeten we hier samenkomen. Weer moeten we hier ons medeleven betuigen aan de families van slachtoffers, slachtoffers van nieuwe moordpartijen, ditmaal in Nieuw-Zeeland en in Utrecht, Nederland. Weer staan we hier om onze afkeuring, ons afschuwen uit te drukken voor deze dwaze, verwerpelijke daden van zinloos geweld”, zegt burgemeester Frank Boogaerts.
“Respect voor mekaars mening. Aanvaarden van mekaars verschillen. Geen discriminatie, geen onverdraagzaamheid, geen onderscheid omwille van geslacht, ras, geaardheid of godsdienst. Dat is de basis van harmonieus samenleven en daar moeten we ons samen voor inzetten. Alleen dan zullen we misschien van dergelijke onaanvaardbare zinloze moordpartijen, waarbij alleen maar onschuldige slachtoffers vallen en de onverdraagzaamheid nog dreigt toe te nemen, kunnen verlost worden”, besluit de burgemeester.

Na de toespraak en de bloemenhulde vertelde Davut Marangoz, voorzitter van de diversiteitsraad ons nog het volgende: “Na de aanslagen in Zaventem stonden wij hier ook met onze Imam om bloemen neer te leggen. Dat vonden wij heel belangrijk. Na de recente aanslagen in Nieuw Zeeland en Utrecht vinden wij het belangrijk, nu zeker vandaag op de dag tegen racisme, dat we hier aanwezig zijn. Iedereen staat voor het goede in de maatschappij. Wij willen ons elke dag inzetten in de samenleving voor een goede verstandhouding tussen Vlaamse en allochtone mensen.” (MSL/foto's MSL)

 

 

 

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet