Begijnhofstraat en Kanunnik Davidlaan zijn eerste fietsstraat

Lier: De Begijnhofstraat en Kanunnik Davidlaan zijn de eerste fietsstraten in Lier. Na een korte toespraak van schepen Bert Wollants werden samen met leden van de fietsersbond, de straat plechtig ingereden. 
“Het is voor ons belangrijk dat we deze stap zetten. We hebben enige tijd geleden een fietsbeleidsplan gemaakt. We willen dit nu systematisch gaan uitvoeren. Een belangrijk onderdeel hiervan waren de fietsstraten waarvan deze twee straten de eerste zijn. Met deze fietsstraten geven we meer ruimte terug aan de fiets. De fiets heeft in Lier en ook daarbuiten zijn belang. Daarom moeten wij er ook aandacht aan besteden. Met deze straten krijgt de fietser terug de vrijheid. De auto’s mogen de fietsers niet inhalen en dat de fiets kan het ganse gedeelte van de rijbaan in zijn richting  gebruiken. Hierdoor kunnen we dan ook het fietsen stimuleren”, zegt Bert Wollants schepen van mobiliteit.
“De Blokstraat en Lisperstraat zijn de volgende straten op ons lijstje, maar dit wordt eerst besproken met onder andere de bewoners en de Fietsersbond. Bedoeling is om een fiets as van noord naar zuid te creëren. Deze route wordt nu al intens gebruikt door fietsers met het centrum en de scholen in de Kanunnik Davidlaan en de Lisperstraat als bestemmingen. Met op termijn een route via Blokstraat, Huibrechtsstraat, Markt, Eikelstraat en Begijnhofstraat heb je een logische doorlopende route”, voegt Wollants er nog aan toe.
“Wij zijn heel blij met deze fietsstraten. Ze geven de fietser meer ruimte en creëren zo meer veiligere fietsroutes. Hiermee krijgt de fiets de plaats die hij in de stad verdient”, besluit Stijn Steeman. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet