Kanunnik Davidlaan eindelijk geopend

Fotoreportage...

Lier: Tijdens een gezellige receptie in dienstencentrum Het Schoppeke werd de Kanunnik Davidlaan officieel open gesteld.
“Dit is een heuglijk moment waar we al lang op hebben gewacht. We hebben voor de Kanunnik  Davidlaan er al een heel lang traject opzitten. De eerste bevraging van de bewoners dateert van 2009. De bewoners gaven toen te kennen dat ze graag enkelrichtingsverkeer in deze straat zouden hebben. Dat is nu ook gerealiseerd.
De straat was in slechte staat. We moesten echter eerst de Begijnhofstraat heraanleggen alvorens we hier konden beginnen. Er is bewoning en twee scholen, er is veel fietsverkeer en nu is er ook Het Schoppeke. We moesten een straat aanleggen die hiervoor geschikt is. De riolering moest aangepakt worden. Er is nu een gescheiden riolering geïnstalleerd. Het fietscomfort werd verbeterd. Ook voor de voetgangers zijn de voetpaden breder geworden. Samen met de Begijnhofstraat zal deze straat ook een fietsstraat worden”, zegt schepen voor mobiliteit Bert Wollants. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet