Rospot voor G-atleten AC Lyra

Lier: Eliese Ceulemans (16) en Hannes Verbruggen (18) die van 14 tot 21 maart 2019 deelnemen aan de Special Olympics Summergames in Abu Dhabi kregen van bakkerij Steenackers een ‘rospot’ van 42kg centjes aangeboden.
Omdat de reis naar en het verblijf Abu Dhabi niet goedkoop is werden reeds verschillende benefiet acties ondernomen. Deze ‘rospot’ is dan ook een welgekomen geschenk.
“In onze bakkerij hoorden wij de klanten klagen over de ‘rosse’ muntjes waar ze alleen maar last mee hadden. Ik besloot toen van een ‘rospot’ in de winkel te zetten voor een toen nog nader te bepalen goed doel. Toen kwam ik in contact met Karine Meeuws de mij vertelde over de G-atleten die naar Abu Dhabi vertrokken om deel te nemen aan de Special Olympics Summergames. Toen besloten wij dat onze ‘rospot’ naar de G-atleten ging”, zegt Linda Schippers van bakkerij Steenackers.
“Onze twee atleten vertrekken nu vrijdag samen met de vier andere Vlaamse atleten, die onze kleuren zullen verdedigen, naar Abu Dhabi waar ze eerst wat kunnen acclimatiseren. Aan de spelen nemen 7.500 atleten deel uit 190 landen. Er worden ongeveer 500.000 toeschouwers verwacht.
Eliese zal deelnemen aan de 800 en 1500 meter en aan de 4 x 100 meter aflossing. Hannes neemt deel aan het verspringen, de 800 meter en de 4 x 100 meter aflossing”, zegt trainster Ann Crauwels die samen met Karine Meeuws ook naar Abu Dhabi vertrekken
De opening ceremonie vindt plaats op 14 maart in het Zayed Sport City Stadion dat plaats biedt aan 45.000 toeschouwers. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet