Hondenschool Pallieter uit Berlaar schenkt 1.500,00 euro aan CANISHA Assistentiehonden

Berlaar: Voor een van de hondentrainingsavonden overhandigde Hondenschool Pallieter een cheque van 1.500 euro aan vzw CANISHA, een vereniging die assistentiehonden opleidt. De vereniging was zeer enthousiast: “Met dit geld kunnen wij een pup aankopen.”

“Zondag 17 februari 2019 organiseerde Hondenschool Pallieter vzw in Berlaar een wandelzoektocht. Het was prachtig weer waardoor we 190 wandelaars konden verwelkomen.  Het was een wandeling van ongeveer tien kilometer door het centrum van Berlaar, via ’t Kloosterhof, ’t Stapveld, Gestel, de Kijfbossen en ’t Valkenhof terug naar ons clublokaal in de Meistraat .  Onderweg waren en er een twintigtal vragen te beantwoorden en tien foto’s te herkennen. Deelnemers betaalden slechts vijf euro per persoon . Ze kregen onderweg een drankje aangeboden en bij thuiskomst een lekkere pannenkoek. De opkomst was onverwacht groot. Aan het vertrek werd gecontroleerd of iedereen voldoende hondenpoepzakjes bij zich had en onderweg waren tijdelijk een aantal extra vuilnisbakken geplaatst”, zegt voorzitter John Aerts.

Hondenschool Pallieter kiest jaarlijks een goed doel om de opbrengst van één van hun evenementen weg te schenken.

“Dit jaar ging de opbrengst naar vzw Canisha assistentiehonden. Canisha leidt hulphonden op voor mensen met een beperking en ‘hoorhonden’ voor slechthorenden en of doven. Ze zijn dringend op zoek naar gastgezinnen die een puppy vanaf acht weken opleiden en verzorgen tot hij ongeveer achttien maanden is. Het spreekt voor zich dat ze hierbij ondersteunt en intensief begeleid worden door me medewerkers van Canisha. De pleegouders nemen de pup natuurlijk ook mee naar een uitgekozen hondenschool zoals Hondenschool Pallieter. Op de leeftijd van achttien maanden gaat de aspirant-assistentie-hond naar een intensieve training waarna hij uiteindelijk bij z’n definitieve baasje terecht komt waar hij bijzonder nuttige hulp zal bieden”, gaat Aerts verder.

“Voor- en na de wandelzoektocht gaf Canisha een druk bijgewoonde en indrukwekkende demonstratie op Hondenschool Pallieter. De assistentiehond bieden op allerlei manieren hulp. De assistentiehond doet het licht aan of uit, de deur open en dicht, raapt alles op wat je laat vallen, zelfs metalen voorwerpen zoals sleutels, een vork of een stuk van twee euro. Haalt automatisch de GSM als hij belt. Hij doet de kast open en dicht en haalt er uit wat het baasje vraagt. Hij steekt de was in de machine en haalt hem er ook uit”, besluit de voorzitter. (MSL/foto’s MSL)

Meer info over de Hondenschool Pallieter: www.hspallieter.be
Meer info Canisha: www.canisha.be

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet