AC Lyra verwelkomt 50.000ste natuurloper

Fotoreportage...

Lier: Tijdens de natuurlopen van zaterdag 16 februari 2019 kwam de 50.000ste deelnemer, sedert het ontstaan van deze recreatieve loopwedstrijd, over de streep. De eer viel te beurt aan Kris Vervoort uit Herentals. Hij liep de 10km in een tijd van 50min 06sec. Hij eindigde hiermee op de 97ste plaats.

Onder een stralende hemel en bij een temperatuur van 15 graden gingen de natuurlopen van start. Voor deze toch speciale editie mocht Ronny Van Oosterwyck, die zestien jaar geleden de eerste natuurloop organiseerde, de start geven van de 25km, de 5km en de 10 km.
Bij aanvang van de wedstrijd stond het aantal aankomsten van de laatste zestien jaar op 49.744. De deelnemer die als 256ste het stadium binnenkomt is de 50.000 natuurloper. Op een groot scherm volgden de vele toeschouwers het aftellen. Toen Kris Vervoort het Netestadion binnenliep kreeg hij een krans omgehangen. Gery Follens, sportieve secretaris en commentator van dienst, liep de laatste ronde mee in het stadion.

Bij de aankomst werd Kris Vervoort gefeliciteerd door Ronny Van Oosterwyck. Ronny mocht de gelukkige ook enige geschenken overhandigen.
“Ik doe mijn ganse leven al aan sport. Ik loop hier regelmatig mee, zeker al 15 à 20 maal. Het is natuurlijk een verrassing als je hier zo ineens wordt uitgepikt. Het is wel een meevaller. Ik neem louter recreatief deel. Toch heb ik al verschillende marathons meegelopen”, zegt Kris Vervoort.
“Dit geeft mij een enorm blij gevoel. Toen alles 16 jaar geleden begon namen gemiddeld 150 lopers deel. Nu is dat uitgegroeid tot een 800-tal lopers. Een enorm succes. Ik had zelf nog graag deelgenomen maar mijn gezondheid laat dit niet meer toe. Wij zijn nu aan de 50.000ste deelnemer. Op naar de 100.000ste. Dat zal zeker geen 16 jaar meer duren”, zegt Ronny Van Oosterwyck die zestien jaar geleden de eerste natuurloop organiseerde. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet