Viering Vlaamse feestdag

Fotoreportage...

Lier: Op 11 juli werd de Vlaamse feestdag gevierd op het stadhuis van Lier. Burgemeester Frank Boogaerts hield de geldeenheidstoespraak. Daarna was het de beurt aan Lukas Vander Taelen als gastspreker. Het geheel werd opgeluisterd door SAMWD met gepaste liederen. Na de viering volgde een korte receptie op het stadhuis.

“Hendrik Conscience maakte van de Guldensporenslag het symbool van de Vlaamse strijd voor een rechtvaardig , vooruitstrevend  en welvarend en modern Vlaanderen dat fier kon zijn op zijn realisaties en verleden en vol verwachtingen de toekomst kon tegemoet zien . Een strijd die hoogtes en laagtes kende, overwinningen en nederlagen, maar finaal een stijgende curve vertoont.”

“Ieder land, iedere gemeenschap heeft het recht zijn eigen richting te bepalen en over zijn eigen toekomst te beslissen. Dat geldt voor alle domeinen: cultuur, onderwijs, economie, politiek, arbeidsorganisatie, sociale zekerheid, immigratie. Dat is geen negatieve instelling, integendeel een positieve progressieve kijk op de toekomst van onze samenleving . Vlaanderen moet alle middelen en hefbomen in handen krijgen om dit doel te bereiken”, zegt burgemeester Frank Bogaerts.

Lukas Vander Taelen onderstreepte het belang van Brussel voor Vlaanderen. “In de Brusselse gemeenschap leven meer dan 180 verschillende nationaliteiten samen. Het Frans is al lang niet meer de meest gebruikte taal. Het belang van het Nederlands stijgt nog elke dag. Vlaanderen dient nog fors te investeren in het Nederlandstalig onderwijs. Vlaanderen mag Brussel niet loslaten.”

Na de receptie startte op de Grote Markt het eerste concert van Lier Centraal. Voor de gelegenheid een Nederlanstalige versie met niemand minder dan Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet