Donkfeesten zijn negentig jaar jong

Fotoreportage...

Lier: De 90ste editie van de Donkfeesten gaat door van 2 tot 15 augustus 2019. Voor deze jubileum editie pakken de Donkvrienden uit met twee nieuwigheden.
Op zaterdag 3 augustus is er de eerste Donkrun, een loopwedstrijd over 5 of 10 kilometer. Ook de kids kunnen meelopen. Voor hen is een parcours van ongeveer 600 meter voorzien.
Op 15 augustus is er het muzikaal Moederdag ontbijt in de feesttent.
De toegang is elke dag gratis.

“Ik kan u verklappen dat de goesting groot was om een grote ster uit de Vlaamse showbizz naar de Donk te halen. Dit was de gemakkelijkste oplossing. Maar ons gezond Donkverstand - synoniem van boerenverstand - heeft het uiteindelijk gehaald. Onze medewerkers die hier dagenlang zorgen dat er geld in het laadje komt door de bezoekers met zorg te ontvangen, zouden het ons terecht kwalijk nemen om deze centjes allemaal te besteden aan één dure vedette die hier even een uurtje of minder zou optreden. Trouwens wij willen nog minimaal 10 jaar overleven om de 100 te halen”, zegt Jef T’Seyen, voorzitter van de Donkvrienden.

Het programma
Op vrijdag 2 augustus 2019 wordt de kermis om 18.30 uur ingezet met een kids party. Dansanimatrice Maxime van dansgroep Scratch zal zoals vorige jaren de kinderen op sleeptouw nemen. Om 21 uur begint de Foute Frijdag Party met als thema “de jaren ‘90”. ‘Den DJ’ speelt alleen jaren 90 muziek. Dresscode: uiteraard de jaren ’90.

Zaterdag 3 augustus 2019 vindt de eerste Donkrun plaats. De kids vertrekken om 15.30 uur voor hun run van ongeveer 600 meter. Nadien vertrekken de 5 en 10 kilometer.
Er is een ruime prijzentafel voorzien voor de beste mannen en vrouwen in de diverse categorieën.
Tijdens de ‘Saturday Night Donk Fever’ maken Ronny Lee en Pino Baresi de show. Nadien nog een optreden van de all round coverband ‘Diaz’. DJ ‘Team Industrial’ sluit de avond af.

Zondag 4 augustus 2019 start om 13.00 uur de klassieke gezinsfietstocht. On 14.00 uur is er in de tent de kaartprijskamp ‘slagen halen’.
Vanaf 20.00 uur begint het ‘Schlagerfestival – Vier op een rij’. De vier gastvedetten dit jaar zijn achtereenvolgens Dennie Damaro, accordeonist Mathias Lens, Maarten Cox en de oude getrouwe Sam Gooris.

Het tweede weekend Donkfeesten zet in op zaterdag 10 augustus 2019 met ‘De Donktop of the Bill’. Vanaf 20.00 uur speelt het cover party orkest ‘The Amazing Flowers’. Vanaf 20.30 uur is een gastoptreden van Ellis (Elke Taelman) en Doran voorzien. De avond wort afgesloten door DJ ‘Team Industrial’

Zondag 11 augustus 2019 is het een ‘zalige Donk Familiedag’ met show en spektakel. De Gipsy Horses Rodeo Show zal de show stelen met hun acrobatische stunts op hun paarden. Verder is er het kinderparadijs en oude ambachten. Vanaf 15.30 uur is er de klassieke Donk BBQ. De dansavond met coverband ‘Plug it In’ start om 20.30 uur.

De laatste dag Donkfeesten, 15 augustus 2019 start al om 9.00 uur met een nieuwigheid. Een gezellig muzikaal Moederdag ontbijt in de tent, verwent alle moeders. Natuurlijk is iedereen welkom. Gery’s Bag Band zorgt voor de juiste muzikale omkadering.
In de namiddag wordt vanaf 13.30 uur de 90ste Donkkoers georganiseerd. Nadien volgen nog twee reeksen van de retrokoers.
De Donkfeesten worden om 20.30 uur grandioos afgesloten met een optreden van Domino.

Ballonvaarten
“Omdat we 90 jaar jong zijn gaan we niet minder dan vijf ballonvluchten verloten, iedere dag eentje. Zondagavond 11 augustus op dag vijf rond 19 u kiezen de winnaars het Donkruim in een ballonmand voor een schitterende vlucht. Mocht het weer stokken in de wielen willen steken, blijven de vluchten geldig voor een latere dag.
Iedereen kan mee doen. Bij aankoop van 15 drankbonnetjes, ongeacht de kleur of waarde, krijgt de consument telkens een loterijnummer. Dezelfde avond na het optreden van de hoofdact wordt er telkens een winnaar geloot. Op zondag 11 augustus, de dag van de vlucht, zal de trekking rond 18 u plaats vinden. De 5 winnaars gaan een uurtje later van grond”, besluit voorzitter T’Seyen. (MSL/foto’s MSL/SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet