Avondfeest Berlaar trapt zomer af met diervriendelijk vuurwerk

Fotoreportage...

Lier: Op de laatste zaterdag van juni zet Berlaar naar goede gewoonte de zomer in met het Avondfeest. Het Avondfeest is een soort braderij waar Berlaarse handelaars en verenigingen je verwennen met hapjes en drank, koopwaar en informatie. Er waren ook verschillende dans- en muziekoptredens.

Wat verder ook nooit ontbreekt op het Avondfeest zijn de oude ambachten, straatanimatie, een megaspringkastelenpark, een reuzetrampoline, de klimtoren met deathride en kermiskramen.

Omstreeks 21 uur ontpopte de burgemeester zich tot veilingmeester van dienst. Je kon aan een spotprijs een gevonden fiets kopen.

“Traditioneel sluiten we het feest om 23.30 uur af met een knaller. Al gebeurt dat dit jaar figuurlijk. Het gemeentebestuur kiest in 2019 namelijk bewust voor een stil en diervriendelijk vuurwerk. De klassieke knalpartij blijft daarbij achterwege, maar ook het alternatief is visueel de moeite. Bovendien maakt dat alles veel minder belastend voor de dieren. Het Avondfeest vormt hierdoor voor iedereen een sfeervolle aanloop naar een bruisende zomer!”, aldus burgemeester Walter Horemans. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet