David Legrève stelt tentoon in Wezenkapel: Pareidolia

Lier: Beroepsfotograaf David Legrève stelt werken tentoon in de Wezenkapel gelegen aan de Sint-Margarethastraat in het Begijnhof van Lier. De rode draad doorheen het werk van David Legrève is Pareidolia. Pareidolia is een vorm van illusie waarbij iemand een zodanige interpretatie van onduidelijke of willekeurige waarnemingen heeft, dat hij hierin herkenbare dingen meent waar te nemen.

Verschillende reeksen
Zo is er een reeks rond het borstbeeld van Felix Timmermans, dat zich lijkt te ergeren aan wat er allemaal voor zijn neus wordt geplaatst. Of een collectie Vlaamse landschappen waarin de fotograaf suggereert dat er iets zou kunnen zijn gebeurd. Een portrettenreeks van elektriciteitskasten werpt een ander licht op deze meest banale straatelementen.
De Pareidolia zelf schetst aan de hand van ogenschijnlijk banale voorwerpen een beeld van de gevoelens en dromen van de beeldenmaker.

Axel Klynen debuteert
Samen met David Legrève debuteert een jonge talentvolle fotograaf Axel Klynen (13). Zijn schoolresultaten zijn niet altijd schitterend, maar hij heeft wel oog voor schoonheid. Zo gaat hij graag naar tentoonstellingen van hedendaagse kunst. ROA is een van zijn favorieten.

De tentoonstelling gaat door  in de Wezenkapel, Sint-Margarethastraat op het begijnhof van Lier. De tentoonstelling in nog toegankelijk op zondag 30 juni 2019 van 14 tot 18uur. (MSL/foto’s MSL-DL),

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet