Leerlingen Sint Ursula zamelen 62.564 euro in voor Coop-Africa

Fotoreportage...

Lier: Voor de vierde maal fietsen dit jaar 42 leerlingen van Sint-Ursula naar Alpe D’Huez. In elf dagen zullen ze 1180,5 km afleggen. Voor ze vertrokken werd het bedrag bekend gemaakt dat ze met diverse activiteiten en sponsoring verzamelden. Niet minder dan 62.564,50 euro werd aan CooP-Africa geschonken. Met elke 150 euro kan CooP-Africa een fiets leveren aan jongeren in Kenia of Oeganda. Deze fietsen zijn onder anderen noodzakelijk opdat leeftijdgenoten naar school kunnen rijden.

Leerlingen helpen leerlingen
Leerlingen van Campus Sint-Ursula Lier fietsen om leeftijdsgenoten uit Kenia en Oeganda te helpen. De hele campus werkte een schooljaar lang aan het project mee waarbij leerkansen en burgerschapszin centraal staan. Elke leerling heeft aan dit project meegewerkt. De mini-onderming stond zijn winst af, een lessenmarathon, een vastenvoettocht, loopwedstrijden, verkoop van speciaal gebrouwen Sint-Ursula bier,... alles werd uit de kast gehaald om geld in te zamelen.

Ambassadeurs
Tijdens de herfstvakantie trokken 12 leerlingen en 5 leerkrachten voor een inleefreis naar Oeganda. Deze 17 mensen werden door deze reis ambassadeurs van CooP-Africa. Want zij hebben het immers de problemen  gezien en hoe een fiets kan helpen. Zij hebben ervaren hoe hard een leven kan zijn door een dag mee te leven met hun leeftijdsgenoten. Zij hebben hun verhaal verteld, zij hebben iedereen besmet met hun enthousiasme. Dankzij hun goesting, hun drive en omdat zij nooit het doel uit het oog verloren zijn, hebben zij bijgedragen aan het succes van deze editie.

CooP-Africa
CooP-Africa is een organisatie die scholieren en leraren fietsen op krediet aanbiedt. Met iedere 150 euro die Sint-Ursula fietst inzamelt, wordt één kind uit Kenia of Oeganda terug leerling. Dankzij hun fiets kunnen deze kinderen huishoudelijke taken zoals water halen combineren met school lopen. Bovendien starten ze  minder vermoeid aan een lesdag als ze naar school kunnen fietsen in plaats van de hele afstand te stappen.  Bij het behalen van hun diploma hebben de kinderen hun fiets terugverdiend en krijgen ze de fiets om sneller werk te vinden. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet