Tørst combineert Vinyl, Food en Drinks

Lier: In de Eikelstraat opende een nieuwe zaak met een uniek concept. Tørst, het Noors voor ‘dorst’, combineert eten en drinken met vinyl platen. “Wij hebben gevoel voor muziek, zin om lekker eten aan te bieden en vooral veel lekkere drankjes. Je kan bij ons snuisteren tussen meer dan 2000 tweedehands pareltjes van vinylplaten, iets gezonds komen eten of genieten van een lekker drankje”, zegt Bjorn Corthout.

Denise Roelants, echtgenote van Bjorn Corthout, doet het verhaal.
“Toen wij enige jaren geleden in Berlijn rondwandelden waar we concepten zagen zoals kleding en snacks. Bjorn is altijd gefascineerd geweest door vinyl, hij was vroeger dj, maar ook door eten. Toevallig leerden wij iemand kennen die zijn vinyl platenzaak stopte. Wij hebben zijn collectie kunnen kopen. Toen we enige maanden hier in de Eikelstraat passeerden zagen wij dat dit pand te huur stond. Toen was de kogel door de kerk. We hebben enige maanden hard gewerkt om onze zaak modern in te richten met een knipoog naar oudere spullen die wij een nieuw leven willen geven. Onze zaak frissen wij ook op met kunstwerken van Elke Cuypers die hier haar werken hier exposeert.”

Gezond eten
“Wat food betreft werken wij samen met een goede vriendin die een heel gezond ontbijt concept heeft opgestart. Zij levert ons verse en gezonde producten. Wij maken ook zelf heerlijke salades. Je kan ook de lunch bij ons gebruiken. Vanaf september starten wij ook een meeneem service. Maandelijks organiseren wij ook een heerlijke brunch. Hiervoor moet je wel inschrijven.”
“Na een huwelijksplechtigheid op het stadhuis kan je bij ons ook terecht voor een receptie”, voegt Denise er nog aan toe.
Tørst is dagelijks open van 9 tot 19 uur. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet