Beweging tegen Parkinson

Lier: Op zaterdag 7 september wordt voor de tweede keer ‘Parkinson of a bitch’ georganiseerd, een evenement dat fondsen wil inzamelen voor het parkinson-onderzoek van de Universiteit Antwerpen en voor de praktische ondersteuning van parkinson-patiënt en Lierenaar Maarten Renders.

“Onze goede vriend Maarten ‘de Mettes’ Renders, die samen met zijn tweelingbroer Thomas vorig jaar zijn bucketlist afwerkte in Iedereen Beroemd op Eén, kampt al sinds zijn 29ste met deze vreselijke ziekte” vertelt initiatiefnemer Tom Claes. “Om hem een hart onder de riem te steken en centen te verzamelen voor onderzoek naar parkinson verrasten we hem 4 jaar geleden met 140 vrienden op een fietstocht van Move for Parkinson in Oud-Turnhout. Ook de volgende 2 jaar fietsten we daar mee, tot we dan vorig jaar voor het eerst onze eigen ‘Parkinson of a bitch’ op poten hebben gezet in Lier.”
“Dat werd een hartverwarmend succes”, vult Thomas Renders aan, “samen met onze vele vrijwilligers en sponsors werd het een onvergetelijke dag. De 800 deelnemers overtroffen onze stoutste verwachtingen en zo zamelden we € 13.000 in, reden te meer om ook dit jaar de Scoutslokalen aan de Marnixdreef in te palmen.”
“We voorzien bewegwijzerde fietsroutes van 16, 26, 47, 66 en 91 km”, vervolgt mede-organisator Tom Gullentops. “Nieuw is dat we dit jaar ook wandelroutes hebben, en wel van 5 en 12 km. Zowel doorwinterde wielertoeristen als families met kinderen komen dus aan hun trekken. Deelnemers mogen starten tussen 8 en 14u, na hun aankomst kunnen ze bekomen bij een hapje en een drankje en is er ook randanimatie voor de kinderen voorzien. Wie het sporten liever overslaat en ineens aan de hapjes en de drankjes wil beginnen, is uiteraard ook van harte welkom.”
“Onze goede werking is ook de Koning Boudewijnstichting niet ontgaan trouwens. Sinds dit jaar zijn we door hen erkend, wat ons onder meer in staat stelt om fiscale attesten uit te reiken voor giften”, aldus nog Klaas Jochems.

Peter van het hele gebeuren is acteur en comedian Adriaan Van den Hoof. Hij speelde eerder al een voorstelling van zijn zaalshow ten voordele van ‘Parkinson of a bitch’. “Het is een hele eer om mee mijn schouders te kunnen zetten onder dit initiatief. Zelf weet ik nog niet welke afstand ik zal kiezen op 7 september, dat zal een beetje van de vorm van de dag afhangen denk ik. Al lijkt de kans me klein dat het de 91 km wordt, tenzij ik met mijn Vespa mee mag doen!” lacht Adriaan.(MSL/foto MSL)

Meer info en inschrijvingen op www.parkinsonofabitch.be

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet