Zomer in het Park 2019

Lier: De zomervakantie start in Lier al voor de 1ste juli. Van zaterdag 22 juni tot zondag 30 juni presenteert het Liers Cultuurcentrum, voor  de zevende keer het familiefestival Zomer in het Park. Het wordt een rijk gevuld programma waarin jong en oud z'n hart ophalen met een bonte mix van culturele activiteiten.

 Op zaterdag 22 juni tussen 14u en 19u start Zomer in het Park met Carnivale, een kermisdorp met buitengewone installaties, absurde intermezzo's en prachtige attracties die door een vreemd kermisvolkje én de toeschouwer zelf worden bediend en gemanipuleerd. Carnivale is een ode aan de fantasie, een kermisdorp met nostalgische touch, een wonderlijke ontdekkingstocht met veel oh's en ah's! Het is een totaalervaring voor jong en oud.

Elke avond is er gratis zomercinema vanaf 22.15 uur met een programmatie van enkele Oscarwinnaars (A Star is bom, Bohemian Rhapsody, Green Book,... ). Anders dan de vorige editie is dat de mensen hun eigen stoel kunnen meenemen om het zo comfortabel mogelijk te maken. We voorzien zelf strandstoelen. De eerste aanwezigen kunnen daarvan gebruik maken

 Zondag 23 juni is er een zondagsmarkt van 14u tot 18u. Hierbij passeren ook bijna al de acts van Toeten en Blazen op Zomer in het Park

 Er spelen twee Lierse theatergezelschappen op Zomer in het Park : Het Grote Gelijk brengt 'De weg naar ergens' in het Heilig Geesthuis en De Seine brengt Hof van Heden' op het eilandje in het park.

 In samenwerking met de speeltuin werd ook een zoektocht uitgewerkt voor kinderen. Hierbij moeten ze in het ganse park en speeltuin de vijf bemanningsleden van de Santa Pinta zoeken. Als ze hun zoektocht volbracht hebben, krijgen ze een gratis ijsje. Eén deelnemer maakt bovendien kans om een feestje te winnen tijdens een familievoorstelling in het Liers Cultuurcentrum.

 Een jaarlijks terugkerend evenementen en succesnummer is SuperVlieg. Supervlieg is een gratis kinderkunstenfestival voor iedereen vanaf 4 jaar. Het vindt plaats op zondag 30 juni (van 13u tot 17u) op de evenementenweide, in het stadspark en in de speeltuin. Supervlieg wordt voor 1 keer omgedoopt tot alles-wat-normaal-niet-mag-dag! (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet