Eerste kinderwandeling in Lier - Mit & Felix gidsen je door de stad

Lier: Vanaf nu kunnen de kinderen, met ouders of grootouders, op ontdekkingstocht door Lier. Mit & Felix leiden de kinderen door de stad. Babyreus Mit neemt wie jonger is dan zeven jaar op een speelse manier op sleeptouw. Felix, schrijver-in-spe, wijst de zeven-plussers de leukste plekjes aan.

De kinderen volgen zelf de route die de twee voor hen in het boekje uitstippelden. Tijdens hun tocht krijgen ze van Felix of Mit vragen voorgeschoteld die hen aanzetten om op een andere manier naar de stad te kijken.  Ze moeten opdrachten uitvoeren en ze ontdekken een boel extra weetjes over de stad.

Kinderen die na hun ontdekkingstocht door de stad nog even langs Visit Lier passeren om te tonen wat ze allemaal gemaakt en geschreven hebben, krijgen een echte Lierse stempel in hun boekje en er wacht hen nog een kleine verrassing.

De wandeling is ongeveer twee kilometer lang en duurt ongeveer twee uur. Je kan natuurlijk zelf de duurtijd aanpassen. Voor rolstoelgebruikers is er een stukje alternatief parcours uitgestippeld.
 
De prijs per deelnemer bedraagt acht euro. Hiervoor krijg je een leuk rugzakje gevuld met een wandelboekje met de route en een tijdlijn, ook een tekenblokje met kleurpotloden, een zakje met kralen, een potje klei, een sjaaltje en een stickerblad.
Te koop bij Visit Lier in het stadhuis, Grote Markt 58, 2500 Lier .

‘Ontdek Lier met Mit en Felix ‘ is een realisatie van Visit Lier en kadert binnen een ruimere doelstelling om van Lier een kindvriendelijke stad te maken. Tegelijk wil Visit Lier ook meer inzetten op de individuele toerist, in dit geval ‘gezinnen met kinderen’,  die vaak wat op zijn honger blijft zitten terwijl er wel een ruim keuze-aanbod bestaat  voor groepen.
Een werkgroep gevormd door Leen Dierckx, Lieve Lettany , Deli Leysen, Marc Reyniers, An Torfs en Karen Verheyen, bedacht concept en teksten. Balou zorgde voor illustraties en vormgeving.(MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet