Begijnhofdag lokt veel bezoekers

Fotoreportage...

Lier: Er was heel wat belangstelling voor de eerste Begijnhofdag die ingericht werd door d’Amandelboon in samenwerking met Fotogroep Pallieter en het gezelschap van de Lierse Begijntjes.
De bezoekers werden verwelkomt door Juffrouw Ortense, Juffrouw Felicita, Juffrouw Annie en Grootjuffrouw Susan. Zij bezorgden de geïnteresseerden de nodige uitleg betreffende het ganse evenement.

De Begijnhofdag werd geopend door De Piepenholleke Brassband van de Heren Van Lier, die hun clubhuis op het begijnhof hebben.
In een woonkamer wat verder speelde Quinten Everaert piano voor het open raam.
Iris Eysermans speelde elders orgel, portatief en clavycimbalum.
In verschillende pittoreske begijnhofhuisjes stelden kunstenaars, waarvan de meesten op het begijnhof zelf wonen,  hun werken voor.

In de tuin van het buurthuis traden The Andrews Brothers op. Drie zingende soldaten met een volledig vrouwelijk orkest. Ze brachten Songs uit WO1 of WO2. Hun kleding verwees naar die tijd.
De zingende heren in typisch American GI outfit. De swingende dames in formal ceremony dress met stijlvol colbertje en kokerrok.

Geen Liers Begijnhof  zonder kantkringen. Je kon een bezoekje brengen aan Sint- Amelberga, ’t Pladdeke en Sint-Michiel. Ook het Weefatelier Labyrint stelde zijn deuren open.

De tuin van de Grachtkant werd speciaal ingericht voor de kinderen. Katrien Hendrickx en Astrid Yskout maken boomhutten op papier met iedereen die er zin in  heeft.

Het Buurthuis als ontmoetingsplek
In een fijn huis met een mooie tuin kon je genieten van muziek en een koel drankje.  De amandelkoekjes van bakkerij Hendrickx kan je hier kopen.

Fotogroep Pallieter maakte een reportage van deze Begijnhofdag. De tentoonstelling hiervan gaat door in de Wezenkapel op 14 en 15 september. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet