“Hedde Tijd?” Ontroerende levensverhalen uit het Woonzorgcentrum Paradijs

Lier: Dit schooljaar werkten acht bewoners van het WZC Paradijs mee aan een schrijfproject van de Stedelijke Academie voor Muziek Woord Dans (SAMWD). Zij namen er deel aan een schrijfcursus ‘Levensverhalen’ onder leiding van docente Gretel Van den Broek. Dit resulteerde in een boek met acht interessante en ontroerende levensverhalen.

“Drie uur per week ging ik met de mensen praten. De gesprekken werden opgenomen en verwerkt tot acht levensverhalen van de deelnemende senioren. De verhalen zijn uiteenlopend. Er zijn de verhalen die zich in Lier afspelen, anderen spelen zich af in de buurt, met eindpunt in Het Paradijs”, legt Van den Broek uit.

Tijdens een korte plechtigheid in het WZC Paradijs stelde Gretel Van den Broek samen met Geert Hendrix, directeur van SAMWD, het boek voor aan de bewoners. Van den Broek las een korte passage uit elk van de verhalen voor.

Het boek “Hedde tijd” telt 199 bladzijden, kost 10 euro en is verkrijgbaar in WZC Paradijs, Transvaalstraat in Lier. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet