Lier Feest verwacht 20.000 bezoekers

Lier: Van donderdag 20 tot zondag 23 juni 2019 gaat Lier Feest door. Op verschillende plaatsen in de stad kan je heel wat ‘feest’ activiteiten meemaken.

De eerste activiteit, op donderdag, is de jaarlijkse feestelijke avondmarkt die doorgaat op de Grote Markt, de Eikelstraat en het Zimmerplein. Aanvang 18 uur.

Vrijdag is er Pallieter in het Park - bij de mensen gekend als de Verenigingenmarkt - in het Stadspark en op de evenementenweide. Het thema dit jaar is Lier Feest organiseert Lier Kermis. De verschillende verenigingen bieden diverse snack met het nodige vocht aan. Op de centrale dansvloer zijn vanaf 18 uur optredens voorzien van dansclub Scratch, Atelier, Volksdansgroep Pallieterke, Escola de Cappoeira en Dansstudio Wagner. Nieuw dit jaar is er een fabelachtige kermis op de evenementenweide.

Zaterdag wordt het klassieke Bal Populaire in een nieuw jasje gestoken. Er wordt begonnen om 20 uur met DJ Miss Twist die ons terug brengt naar de jaren 50, 60 en 70. Daarna gaan we naar de jaren 80 met Totally Radical. De avond wordt afgesloten met een Allround Party met Dj Ilse Liebens en Sven De Leijer.

Zondag begint om 14 uur met de kinderfuif op de Grote Markt.
Op diverse locaties gaat de klassieke Toeten en Blazen door. Bomma Jorette, Slampampers, The Streetband Empire, Fanfaar Fatale, Luciano Figaro, Raksinaki, I Play en She’s Udenhout staan op het programma.
Ook op zondag gaat het basketbaltornooi ‘De Wisselbeker Felix’ door op de sportvelden.
Na de kinderfuif op de Grote Markt start daar om 16.00 uur Reuzen Zonder Grenzen.

Op zaterdag en zondag kan je een ritje maken met de Stoomtreintjes op de sportvelden. (MSL/Foto’s MSL-SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet