Ernest Van den Broeck vierde honderdste verjaardag

Lier: Op 1 juni vierde Ernest Van den Broeck zijn honderdste verjaardag. Schepen voor burgerzaken Rik Pets ging hen bij deze feestelijke gebeurtenis een bezoekje brengen. Hij bracht hem als geschenk van het Koningshuis  een gesigneerde foto van de koning en de koningin. Van de stad kreeg hij bloemen en een doos pralines.  

Ernest Van den Broeck is afkomstig van Rumst. Hij richtte daar in 1932 de firma VDB roomijs op, die na enige tijd roomijs produceerde en leverde in binnen- en buitenland. Ernest woont reeds 32 jaar in Lier.
Ernest had samen met zijn vrouw, die in 2002 overleed, zes kinderen. Drie jongens en drie meisjes. Ondertussen zijn er acht kleinkinderen, twee jongens en zes meisjes, en negen achterkleinkinderen.

“Om honderd jaar te worden moet je geluk hebben. Ik heb steeds naar mijn lichaam geluisterd. Er is een tijd om te werken en om te rusten. Als je honderd jaren hebt gekregen moet je dankbaar zijn voor wat je hebt kunnen beleven”, zegt de kranige honderd jarige.

“Om op reis te gaan was er niet veel tijd. Ik was altijd bezig met mijn zaak. Toen ik vijfenveertig was ging voor de eerste maal op reis.”
“Nu lees ik veel. Ik wil vooral geïnteresseerd zijn en blijven. Vooral de politiek volg ik graag.” (MSL/foto’s MSL)
 

 

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet