André Van Hoof en Marie-Louise Mees  zestig jaar getrouwd

Lier: André Van Hoof (79) en Marie-Louise Mees (82) vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Bij deze feestelijke gebeurtenis ging schepen voor bevolking Rik Pets het echtpaar feliciteren namens de stad Lier en namens het Koningshuis. Het Paleis stuurde een oorkonde, de stad Lier schonk hen centrumbonnen ter waarde van zestig euro.

André is afkomstig van Antwerpen, Marie-Louise werd in Lier geboren. Ze ontmoetten elkaar op een zondag namiddag in een danscafé in Zandhoven.  André kwam er met vrienden iets drinken. Ze maakten een volgende afspraak in Antwerpen. Marie-Louise ging er naartoe, brak de hiel van haar schoen, André repareerde de schoen en alles was in orde.  
        
Het echtpaar kreeg een dochter Ria. Ondertussen zijn er al drie kleinkinderen Nicky, Mitch en Mathias. Op hun beurt zorgden ze voor vier achterkleinkinderen, één meisje en drie jongens.
André werkte zijn ganse loopbaan in een carrosserie bedrijf. Eerst in Borgerhout, daarna twaalf jaar in Mortsel waarna hij met pensioen ging.
Marie-Louise werkte als bediende in garage Gouwy in Lier. Daarna werkte ze tot aan haar huwelijk bij Gevaert, getrouwde vrouwen moesten daar toen nog ontslag nemen. Ze maakte dan de overstap naar de toenmalige RTT, nu Belgacom, waar ze met pensioen ging.
André en Marie-Louise hebben bijna heel Europa afgereist. Zo stonden Griekenland, Italië, Joegoslavië, Spanje en ook Lourdes  op hun programma. Hun huwelijksreis ging naar Echternach met een bus gepensioneerden… “En dat viel heel goed mee”, lacht het koppel.

Nu genieten ze samen van het leven. Marie-Louise kweekt nog vogeltjes en werkt graag in de tuin.
(MSL/foto’s MSL) 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet