Pipowagen voor H.-Hartziekenhuis

Lier: Kiwanis Lier Twee Neten schonken een pipowagen aan het Heilig-Hartziekenhuis van Lier. Marc Van Craen overhandigde de sleutels aan de zorgclowns Peruna en Takki.
Deze woonwagen wordt geschonken met als doel een magische, veilige ruimte te creëren waar de kleine patiëntjes van de pediatrie afdeling, samen met de zorgclowns, even de dagelijkse ziekenhuiswerkelijkheid achter zich kunnen laten. Waar ze zich even helemaal kunnen uiten en spanning kunnen ontladen en gehoord worden. Een plek waar ze weer even helemaal kind kunnen zijn.

“Het feit dat het ziekenhuis een tijd geleden een zorgclown in dienst nam, trok onze aandacht. We namen met hen contact op en uit de gesprekken kwam de behoefte naar een veilige, magische locatie al snel naar boven. Dat hebben we ons geen twee keer laten vertellen," zegt Marc Van Craen. "De waarde van de sponsoring voor dit project bedraagt circa €12.000, een hele som dus, die we nog hebben kunnen beperken dankzij de Olde Tramhalte uit-Elsloo (Nederland) die de pipowagen hebben gebouwd en ook mee gesponsord en de firma Hegrola uit Westerlo-Heultje die transport op zich hebben genomen, wat geen evidente klus was gezien de grootte van de pipowagen,"

"Lang, lang geleden hadden de Zorgclowns een grote droom. Na een mooie start van een fijne samenwerking met het Heilig-Hartziekenhuis in Lier wilden ze graag een woonwagen op de parking van het ziekenhuis plaatsen. Niet zo maar een woonwagen, maar dan wel een heel speciale: een veilige, magische ruimte waarin we patiënten kunnen uitnodigen. Waar we met en voor ze spelen, waar ze even de dagelijkse ziekenhuiswerkelijkheid achter zich kunnen laten. Waar ze zich even helemaal kunnen uiten en spanning kunnen ontladen en gehoord worden. Een plek waar ze weer even helemaal kind kunnen zijn!" vertelt Leen Hendrickx van Zorgclowns & co. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet