René Slaets en Amelia Geysemans vijfenzestig jaar getrouwd

Lier: René Slaets en Amelia Geysemans vierden hun vijfenzestigjarig huwelijksjubileum. René werd geboren in Koningshooikt, Amelia is afkomstig van Berlaar. Ze leerden elkaar kennen in de toenmalige dancing ‘De Keizer’ in Berlaar.
Na hun huwelijk kregen ze twee kinderen Mark en Carine. Ondertussen zijn er zes kleinkinderen, vier jongens en twee meisjes, en twee achterkleinkinderen, één jongen en één meisje.

René werkte tot zijn 25ste mee in het hoveniersbedrijf van zijn moeder. Na hun huwelijk werd hij diamantsnijder. In 1970 is hij begonnen bij Van Hool waar hij op zijn 58ste met brugpensioen ging.
Amelia volgde vroeger naaischool. Na hun huwelijk werd ze huisvrouw en hielp ook regelmatig mee in de hovenierderij.

Ze hielden niet van verre reizen. Ze gingen al wel eens op verlof naar zee. Ze brachten er soms een weekend door in het appartement van haar zuster. Met de kleinkinderen gingen ze al eens naar Center Parcs.

Voor hobby’s was er niet veel tijd. Ze werkten graag in hum moestuin waar ze groenten kweekten voor eigen gebruik.
Nu genieten ze rustig thuis en werken ze nog in hun moestuin.

Ter gelegenheid van hun briljanten huwelijksjubileum ging schepen voor bevolking Rik Pets, het koppel feliciteren namens de stad en het Koningshuis. Van het Paleis kregen ze een medaille met de beeltenis van de koning en de koningin. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet