Louis Sweert en Maria Verbeek vijfenzestig jaar getrouwd

Lier: Louis Sweert (89) en Maria Verbeek (87) vierden hun vijfenzestigjarig huwelijksjubileum. Louis werd geboren in Boechout, Maria is een echte schapenkop. Toen Maria met een vriendin naar de kermis ging in het ‘Kapellekesbos’  in de Boshoek was Louis daar ook aanwezig. Enige tijd later zag ze hem terug op Duffel kermis. “Louis was geen onbekende voor mij, wij kenden elkaar al toen wij veertien jaar waren”, zegt Maria.
Na hun huwelijk kregen ze twee kinderen Vera en Richard. Ondertussen is er een kleindochter Aïcha en een achterkleindochter Kyliana.
Louis had een landbouwbedrijf waar hij groenten kweekte en melkvee hield. In 1961 werd het melkvee afgebouwd. Er kwam een serre van om en bij de 6.000m² in de plaats. In1991 dienden heel wat renovaties te gebeuren. Deze aanpassingen waren te hoog om het bedrijf nog leefbaar te houden. In1991 besloot Louis om te stoppen en met pensioen te gaan.
Maria hielp altijd mee in het bedrijf en zorgde voor het huishouden en de kinderen.
In hun vrije tijd gingen ze graag fietsen. Zo werd er wel eens naar Scherpenheuvel gefietst. Ook verdere uitstappen, maar dan met de wagen, stonden op het programma. Ook reizen naar Turkije, Mallorca, Rome en Lourdes stonden op hun programma.
Nu genieten ze van een rustig leven met werken in de moestuin en een ritje maken met de auto.

Ter gelegenheid van hun briljanten huwelijksjubileum ging schepen voor bevolking Rik Pets, het koppel feliciteren namens de stad en het Koningshuis. Van het Paleis kregen ze een medaille met de beeltenis van de koning en de koningin. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet