Nooit meer zoeken naar je fiets in station Lier

 Lier: Om je fiets gemakkelijker terug te vinden in de fietsenparking aan het station plaatste de stad samen met Infrabel aan elke rij een pictogram. Zo moet je maar het pictogram van één van de eenentwintig rijen te onthouden om je fiets gemakkelijk terug te vinden. Een jonge kunstenares ‘Nanoe’ mocht de pictogrammen tekenen.

In 2017 breidde de fietsenstalling aan het station van Lier gevoelig uit tot 1.300 plaatsen. Een geslaagde operatie, die echter ook nadelen had. In het grote fietspark hebben veel pendelaars moeite om hun fiets terug te vinden tussen al die rijen.

Schepen van Jeugd Rik Verwaest: “De ludieke illustraties zijn alfabetisch. Op het eerste vak zie je dus de Aarde. Je komt verderop de Dodo tegen en zelfs Jommeke en de Queen maken hun opwachting.”

Schepen van Openbaar Domein Bert Wollants: “Zie het als een soort verdwaalpaal voor fietsen. Voor gezinnen met kinderen is dit een leuke extra om met de fiets naar het station te komen en alle illustraties te ontdekken.” (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet