Titanic op het Donkmeer in Berlare

Fotoreportage...

Berlare: In de zomer van 2019 meert de Titanic aan op het Donkmeer in Berlare. Het musicalpubliek wordt meegevoerd op de eerste en laatste reis van het legendarische, onzinkbare schip. De musical won maar liefst vijf Tony Awards en was meer dan 800 keer te zien op Broadway.
In Berlare regisseert Tijl Dauwe dit musicalspektakel van Festivaria.
Titanic the Musical gaat in première op 23 augustus en is te zien tot en met 7 september.
Het belooft weeral een buitengewone voorstelling te worden. Het decor zal indrukwekkend worden met een podium van 80 meter dat open schuift.  

“We hebben een topcast om het stuk in openlucht te brengen op het Donkmeer.  Ivan Pecnik, Michiel De Meyer, Peter Bulckaen, Goele De Raedt, Line Ellegiers, Dorian Liveyns en Nordin De Moor zijn de hoofdrolspelers. En het stuk over een boot is natuurlijk perfect om in de setting van de Donk te spelen”, zegt regisseur Tijl Dauwe. Om te weten te komen hoe het zinken van de Titanic gesuggereerd wordt, moet je uiteraard komen kijken.

Het verhaal
“Op 10 april 1912 vaart het nieuwste stoomschip van The White Star Line uit, voor haar eerste reis richting Amerika, met aan boord 2223 passagiers en bemanningsleden. Maar RMS Titanic zal nooit in New York aankomen. Op 14 april, rond 23.50u botst het schip tegen een ijsberg en zinkt drie uur later. 1522 opvarenden verdrinken of bevriezen in het ijskoude water.
Deze ramp betekende voor zoveel mensen het einde van hun droom: derde klasse passagiers die droomden van een vrij en beter leven, tweede klasse passagiers met hun verlangen om het in Amerika nog beter te doen en de eerste klasse passagiers die droomden van een eeuwige bestendiging van hun positie in de maatschappij. En daar gaat onze voorstelling over: over echte mensen, met echte dromen. Maury Yeston en Peter Stone schreven een aangrijpende musical over de laatste dagen van een drijvend Utopia, met aan boord honderden dromers. In dit verhaal volgen we hen, zij die hoopten en droomden van een leven in Amerika in een nieuwe tijd die weldra zou aanbreken.”

Het decor
“Van begin af aan was mijn voorstel om het drama te laten afspelen tussen de blueprints (blauwdrukken) van de plannen van het schip. De diverse locaties worden als cut-outs van een boek bekeken, en uitgelicht alsof we als toeschouwer in de geest van de ontwerper van de Titanic kunnen kijken - de musical begint dan ook met een song van de ingenieur met zijn maquette van de boot. Verschillende onderdelen van de blauwdrukken openen zich, waardoor we kunnen inzoomen op diverse locaties in het titanenschip”, legt decorontwerper Marnik Baert uit.
“Net zoals in de vorige producties worden de grote massascènes gespeeld op het centrale podium met grote scènewissels. Ook hier worden de locaties gesuggereerd met de realistische elementen die we kennen van talloze afbeeldingen van de boot.
Uiteraard is water een belangrijk onderdeel. Hoe het zinken van het schip zal worden gesuggereerd, willen we als verrassing achter de hand houden. Ook al zit iedereen natuurlijk op dit ultieme drama te wachten. We mogen niet vergeten dat het Donkmeer niet de oceaan is...” (MSL/foto’s MSL-SDW)

Speeldata
23, 24, 25, 26, 29, 30, 31 augustus 2019 - 1, 2, 5, 6 en 7 september 2019, telkens om 21 uur
Tickets
e-mail:  info@festivaria.eu
Telefonisch: 09 367 88 40 (tijdens openingsuren verkoopkantoor)
https://ticketshop.ticketmatic.com/festivaria/shop

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet