89ste editie Grote Trek naar Scherpenheuvel

Fotoreportage...

Berchem – Lier – Scherpenheuvel: De Vrienden van de Grote Trek richtten voor de 89ste maal hun jaarlijkse sportieve bedevaart naar Scherpenheuvel in.
“We vertrokken om vijf uur aan Berchem kerk voor een tocht van 57km. Onder begeleiding van de grote trom ging het richting Lier waar we om 7.30uur ontbijten in het VTI. Om 8.15uur trokken wij verder naar Aarschot. Omstreeks 13uur aten we op de terreinen van ’BEKAF’. Om 14uur vertrokken we richting Scherpenheuvel waar we om 16uur aankwamen. Op dit laatste traject begeleiden de Red Hackte Pipe Band ons met hun impressionante schotse klederdracht en met spectaculaire doedelzakmuziek”, legt Erick De Cleyn  ‘Betrouwbare Okapi’, coördinator van dit evenement uit.

Ook bekende Lierenaars stapten mee.
Tijdens de Grote trek mag iedereen onderweg aansluiten. In het VTI troffen wij de Lierse schepen voor bevolking Rik Pets aan. Vanaf Lier stapte hij zonder problemen mee naar Scherpenheuvel.
“Ik wou deze sportieve uitdaging één maal in mijn leven meemaken”, aldus Rik Pets

Ontstaan
Een groep scouts van district Antwerpen wilde in 1931 even van Antwerpen naar Scherpenheuvel wandelen als huldebetoon aan Maria. Ze vertrokken met vijftien. In Mortsel haakten er reeds twaalf af. De drie overgeblevenen zetten door en kwamen aan bij de basiliek te Scherpenheuvel.  Ondertussen zijn we aan de 89ste editie gekomen.

“Jaar na jaar groeide de belangstelling en evolueerde de bedevaart mee met scouts en maatschappij. Sommigen doen het voor de sportieve uitdaging, anderen als bedevaart, nog anderen vooral voor de bijzondere vriendschappen die onderweg worden gevormd, iedereen heeft zo zijn eigen reden en overtuiging, iedereen is welkom”, besluit Betrouwbare Okapi. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet