Erfgoedkampioenen – Kampioenenerfgoed

Lier: De reizende tentoonstelling “Erfgoedkampioenen – Kampioenenerfgoed” strijkt neer in het Vleeshuis. Deze tentoonstelling behandelt het bijzonder rijke sportverleden van de Kempen en bestaat uit twee delen. Het centrale gedeelte dat samengesteld is door Kempens Karakter en blijft op de twaalf locaties hetzelfde. Het centrale gedeelte belicht het rijke sportverleden van de Kempen. Je kan er de prestaties van kampioenen als Raymond Ceulemans, Sanne Cant, René Baeten, Fons Brydenbach, Rik Van Looy, Alphonse Steurs, Roel Moors, Marleen Mols, Thomas Pieters, Bart Wellens of Jan Ceulemans herbeleven. Het omringende gedeelte heeft aandacht voor de lokale sporthelden. Disciplines zoals wielrennen en voetbal tot boksen, turnen en duivensport komen aan bod.

Schepen voor sport, Ivo Andries opende de tentoonstelling.
“Eind 2016 startte de erfgoedcel met de voorbereidingen van het project dat als doel heeft om het sporterfgoed in kaart te brengen, de sportclubs te sensibiliseren over hun erfgoed en het rijke sporterfgoed uit de regio aan het publiek voor te stelten.”
“Een werkgroep bracht bestaande en verdwenen Lierse sportclubs en sportinfrastructuur in kaart. Ze zochten naar bijzondere individuele sporters, sporttradities, sportwedstrijden enzovoort en ze koppelden er sprekende objecten, verhalen, documenten en foto's aan.

De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de weekends 4-5, 11-12, 18-19 mei 2019.
(MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet