Schoolbond Lier stelt eerste theater productie van het seizoen voor

Lier: Vanaf 20 september 2019 speelt het theatergezelschap Schoolbond Lier zijn eerste productie van het seizoen 2019 – 2020. “De keuze is gevallen op “De Wilde weg” van Norman Foster in een regie van Frederick Van Peer”, vertelt voorzitter Jan Hendrickx.

Hugo en Cindy De Wilde, een arm acteurskoppel, besluiten hun leven over een andere boeg te gooien: ze worden zelfhulpgoeroes. En met succes! Ze verhuizen naar een kast van een villa en huren personeel in. Dorothee, een meid die overduidelijk geen familie is van Elon Musk, en een tuinman waar Cindy een affaire mee heeft. Zo gaat dat met tuinmannen. Maar in het heetst van de strijd worden ze betrapt door Hugo en de arme tuinman legt er spontaan het (hak)bijltje bij neer. Gevolg: Hugo en Cindy zitten zelf met een huwelijkscrisis én een lijk. Als dat uitkomt kunnen ze hun carrière wel vergeten! En net dán gaat de deurbel... Want zo gaat dat met deurbellen...

Een stuk met heel sterke dialogen. Het is een hilarische komedie zonder een echte deurenkomedie te zijn. “Toch komen er enige deuren in voor, wij hebben ze moeten schilderen”, lacht de voorzitter.
De cast bestaat uit traditionele schoolbonders aangevuld met een nieuweling, Stevie Van Ursel, die meteen de hoofdrol krijgt.
De kaartenverkoop verloopt vlot, toch zijn er nog enige plaatsen beschikbaar.
Speeldata: 20, 21, 27 en 28 september om 20 uur, 20 september om 15 uur, 5, 8 en 12 oktober om 20 uur. Reservatie www.schoolbond.be

En waar de ster bleef stille staan
De voorzitter kondigde bondig de volgende productie aan. Een klassieker van Felix Timmermans “En waar de ster bleef stille staan”. “Het is van 2005 geleden dat we dit stuk nog gebracht hebben. We hebben Herman Boots bereid gewonden om de regie op zich te nemen. De repetities zijn reeds begonnen.”
Later meer hierover. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet