Leo De Kinder en Anna Beukeleirs zestig jaar getrouwd

Lier: Leo De Kinder (81) en Anna Beukeleirs (80) vierden hun zestigjarig huwelijksjubileum. Leo werd geboren in Herentals, Anna is afkomstig van Mortsel. Ze leerden elkaar kennen in het toenmalige schoenfabriek Van Oost in Boechout, waar ze beiden tewerk geteld waren.  

Anna en Leo kregen vijf kinderen: Luc, Annemie, Christel, Hilde en Wim. Ondertussen zijn er al twaalf  kleinkinderen, twee jongens en tien meisjes. Zij zorgden voor vijf achterkleinkinderen, vier jongens en één meisjes. Het zesde achterkleinkind, een meisje, is op komst.
.
Na zijn legerdienst werkte Leo bij het toenmalige BMT in Boechout. Daar kreeg hij vier eretekens: brons, zilver, goud en de palmen. Anna werkte nog enige tijd in de schoenfabriek, daarna verzorgde ze het eigen huishouden.

In zijn vrije tijd hield Leo parkieten. Hij heeft ook honden, bouviers, gekweekt. Anna hield het bij breien en naaien. Samen gaan ze nog graag dansen. Vroeger drie maal per maand in de Sale d ’Eau, nu nog één maal per maand naar Broechem.

Anna en Leo gingen nooit samen op reis, Leo had er geen zin in. Anna ging soms mee met de kinderen.

Ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijksjubileum ging schepen voor bevolking Rik Pets, het koppel feliciteren namens de stad en het Koningshuis. De stad schonk hen zes centrum bonnen elk ter waarde van tien euro. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet