Renè Lens en Maria Lenders vijfenzestig jaar getrouwd

Lier: In hun service flat achter WZC Sint-Jozef vierden  Renè Lens (88)  en Maria Lenders (88) hun briljanten huwelijksjubileum.                                                                                                                                                       
Bij deze feestelijke gebeurtenis ging schepen voor bevolking Rik Pets het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en de Stad Lier. Het Paleis stuurde een oorkonde en een bronzen medaille met de beeltenis van de koning en de koningin.
René is een echte Lierenaar, Maria werd geboren in Vremde. Ze leerden elkaar kennen in een tent op Lisp tijden een kermis.
Maria en René hebben één dochter Christa, twee kleinzonen Peter en Kristof en twee achterkleinkinderen Mari en Senne
René was bediende bij Agfa Gevaert. Na een loopbaan van 45 jaar ging  hij daar met pensioen.
Maria verzorgde het huishouden en hielp mee in de kledingzaak van haar broer. Zij nam er de taakverdeling van het naaiatelier op zich. Ze maakte zelf ook graag kleding voor haar en haar dochter. Als hobby heeft zij talrijke kantwerkjes gehaakt. Toen ze grootmoeder werd heeft ze de kleinkinderen vaak opvangen.
In zijn vrije tijd speelde René voetbal bij SK Lierse. Later werd hij scheidsrechter bij jeugd en senioren. René is steeds een trouwe supporter van zijn geliefde club Lierse SK geweest. Naast voetballen, eerst bij Lierse later bij  Bacwalde in Boechout, fietste, tenniste en turnde hij graag. Petanque spelen vond hij een ontspannende bezigheid.
Maria en René gingen graag op reis. Ze hebben een groot deel van Europa met hun auto bezocht. Ook fietstochten en wandeltochten stonden bijna dagelijks op het programma.
Sinds vorig jaar zijn ze verhuisd naar een assistentiewoning bij het WZC Sint-Jozef. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet