Eerste Kidical Mass in Koningshooikt en Lier

Fotoreportage...

Kinderen fietsen feestelijk het nieuwe schooljaar in

Op de laatste zaterdag van de zomer, fietsten heel wat kinderen met hun ouders langs enkele scholen.  Een gedeelte vertrok in Koningshooikt, van waar ze een zestal kilometer reden tot aan het Moevement. Van daaruit volgde nog een tochtje van een achttal kilometer langs de scholen naar de Grote Markt

“Fietsersbond Lier wil met een 'Kidical Mass' de fietsende schoolkinderen in de kijker zetten, die vanaf september weer dagelijks op pad zullen gaan. Vanaf 2 september zullen elke ochtend en namiddag weer duizenden kinderen onderweg zijn van en naar de vele scholen in Lier en Koningshooikt. Velen van hen doen dat met de fiets of te voet”, klinkt het bij de Fietsersbond.
"Het is belangrijk dat kinderen de omgeving kunnen leren kennen en wennen aan de straten. Samen is dat uiteraard des te leuker. Tegelijk zijn de kinderen dan ook al even heel goed zichtbaar, want ook het andere verkeer zal weer moeten wennen aan de vele fietsende kinderen in de straten. Tegelijk is de tocht ook een oproep aan de beleidsmakers om werk te maken van veilige, aangename schoolomgevingen en ook om de routes veiliger te maken door gevaarlijke knelpunten weg te werken.” (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet