Culinair genieten tijdens autocar reis

Fotoreportage...

Lier – Sint-Pieters-Leeuw: Om het begrip “Bustronomie” nog meer in de aandacht te brengen nodigde de firma Bell Tours enkele medewerkers van de firma Van Hool, leverancier van autocars op maat, uit op een “bustronomie trip” naar hun vestiging. Daar werd hun laatste aanwinst, een “TX17 Astron – Allison” van busbouwer Van Hool, voorgesteld.

“Bustronomie”, of gastronomie op de bus, is een nieuw thematisch reisconcept dat inspeelt op de groeiende vraag naar belevenissen. Daarbij wordt aan elk onderdeel van de reis veel belang gehecht, voor een unieke totaalbeleving. Voelen, proeven, ruiken en ervaren staan meer dan ooit centraal. Culinaire reizen en gastronomie in het algemeen worden steeds populairder. Bestemmingen spelen daar al op in, en nu ook de autocarsector. Zo start de gastronomische beleving van Bell Tours zodra je aan boord stapt, en vormt die de rode draad doorheen de reis, met verfijnde gerechten in de autocar en een bestemming die past bij dit thema.
Reizen met de autocar is bovendien een sociaal gegeven, want je reist in een relatief kleine groep en legt makkelijk contacten met anderen die dezelfde interesse hebben. Bovendien deel je ook leuke ervaringen met de andere passagiers, wat de band aan boord van de autocar nog versterkt.

“Bustronomie” in de praktijk
Tijdens de rit van Lier naar Sint-Pieters-Leeuw werd een culinair drie-gangen menu aangeboden.
Voorgerecht: een bordje met een oester met vinaigrette, gemarineerde zalm, konfijt van ajuin, roze peper, foie gras met garnituur. Het hoofdgerecht werd speenvarken gelakt met honing, gratin Dauphinois en seizoen groentjes. Als dessert : Orange à la Turque (chocolade bol met meringue vulling die live wordt overgoten met kruidig appelsiensap en zo open smelt). Daarna volgde nog een kaasplank. Het diner werd afgesloten met koffie met gourmandise. Aangepaste witte en rode wijnen.

Degustatie van bieren.
Tijdens het diner stelde Patrick Van Gompel zijn nieuwste bier voor: “888 Tripel Eight”. Het is een vlot drinkbaar hoppig blond bier met een alcohol gehalte van 8,8%. De smaak is fruitig en ligt kruidig, niet droog en niet zoet. Je kan er toetsen van banaan in ontdekken en heel subtiel, wat koriander. De citrussmaak versterkt de frisheid van het bier. De ingrediënten van het bier zijn Belgische gist, één hopsoort, gerst en mout.

Nieuwe bus
Aangekomen bij de firma Bell Tours werd iedereen verwelkomt op een uitgebreide receptie. Na een korte toespraak van de zaakvoerder en van Dirk Snauwaert, Public Relations Manager bij Van Hool, werd de spiksplinternieuwe TX Astron ‘Allison’ onthuld. 
Meer informatie: www.vanhool.be en www.belltours.be (MSL-SDW/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet