Frederik Peltzerstraat viert tiende editie straatfeest

Fotoreportage...

Lier: De bewoners van de Frederik Peltzerstraat organiseerden voor de tiende keer hun straatfeest. Het feest ontstond naar aanleiding van de autovrije zondagen, op een ogenblik dat de stad Lier besloot hieraan deel te nemen.
“Elk jaar opnieuw stellen een tiental bewoners zich kandidaat om mee te organiseren, en er zijn steeds ruim honderd deelnemers aan de festiviteiten. Het heeft er voor gezorgd dat de buurt goed aan elkaar hangt. Elk straatfeest opnieuw zijn er buren die elkaar voor het eerst ontmoeten en elkaar beter leren kennen, zodat ze ook nadien gemakkelijker met elkaar een praatje slaan. Dat blijft de belangrijkste drijfveer om elk jaar opnieuw een editie te organiseren.
Voor zowel de kinderen als de volwassenen is het straatfeest elke keer weer een hoogdag. Maar er is sowieso altijd veel passage in onze straat, en dus is iedereen die dat wil welkom op het feest”, vertellen Koen Steenmans en Paul Van den Cloot.

“Om de jubileumeditie extra in de verf te zetten werden de bomen in de straat vorige week al kleurrijk aangekleed dankzij de lokale breiclub. En de voorbije weken maakten we ook ‘deurpostportretten’ van alle buren. Deze worden verwerkt tot een leuke poster die tijdens het straatfeest wordt voorgesteld. Negen jaar geleden deden enkele buren dit ook al een keer, maar dan op kleinere schaal. Nu gingen we bij echt álle buren aanbellen. Het resultaat is geweldig, een echt tijdsdocument van onze straat en een heel leuke herinnering.”

“Dit jaar organiseren wij voor het eerst een tombola. Dit jaar is de opbrengst voor Kom om tegen Kanker.  Voor de prijzen konden we rekenen op vele gulle schenkers zodat er inmiddels zo'n 180 mooie prijzen te winnen zijn.”

Activiteiten
“Verder grijpen we bij deze jubileumeditie terug naar een aantal leuke activiteiten van de voorbije jaren. ’s Middags is er een pizzabuffet, waarvoor je wel vooraf moet inschrijven. Er is ook een bakwedstrijd die lekkere desserts voor nadien zal opleveren. Kinderen kunnen hun eigen pannenkoeken bakken en deelnemen aan een workshop pottenbakken. Hun mooiste creatie wordt nadien gebakken door Herman, de pottenbakker van onze straat.

Voor de kinderen
Een reuzegroot opblaasbaar hindernissenparcours mag niet ontbreken. Het werd met een poll gekozen door de kinderen van de straat. En natuurlijk is er ook een springkasteel voor de kleinsten.

Straatspel
In de loop van de namiddag spelen we tenslotte voor de tweede keer een straatspel met hopelijk alle aanwezigen. Dit jaar gaan we op zoek naar de "Homo Peltzeriensis", onze eigen versie van homo universalis maar dan gespeeld in duo’s. Veel leuker en ideaal om je buren te leren kennen!  (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet