Kafé Kasserol - Food Truck Festivals vierde vijfjarig jubileum

Fotoreportage...

Lier: In samenwerking met de Stad Lier vond het Kafé Kasserol - Food Truck Festival zoals gewoonlijk plaats in het stadspark en op de evenementenweide. Dit jaar blaast het foodtruck festival vijf kaarsje uit. De jubileum-editie werd  één groot feest met massale volkstoeloop. Zowel jong en oud kwamen er aan hun trekken. Meer dan twintig trucks, allemaal uit eigen land brachten de keukens vanuit de hele wereld naar Lier.

Uitgebreide keuze
Er was een overvloedige keuze uit de Oosterse, Mexicaanse en een klassieke Belgische keuken met een twist. Eén van de trucks was gespecialiseerd in eten uit de Noordzee, een andere serveerde gevulde gehaktballen en nog een andere ging voor vegan-food. Elke truck serveerde een totaal verschillend pallet aan hapjes en maaltijden.

Kinderanimatie
Kafé Kasserol zette dit jaar nog meer in op gezinnen met kinderen. Er was doorlopend kinderanimatie voorzien met onder andere een kinderdisco, een reuze bellenblaas, kindergrimme. Op de evenementenweide stond er ook een springkasteel.

Moederdag
Ook de mama’s werden niet vergeten. Er was een bloemenstand opgezet om op ‘moederkesdag’ alle vergeetachtige papa’s toch nog de mogelijkheid te bieden om de mama’s in de bloemetjes te zetten.

Muzikaal aanbod
Dit jaar werd het muzikale aspect verder uitgebouwd. Er waren verschillende lokale bands en dj-sets die optraden vanop de Unimog Sound. Unimog Sound is een omgebouwde Mercedes Unimog brandweerwagen tot mobiel DJ-decor. De unieke uitstraling van deze wagen wordt gecreëerd door het authentieke karakter van de oldtimer-brandweerwagen
Uiteraard mocht ook René Opsedee, de eigen toilet-dj van het festival, ook dit jaar niet ontbreken.
Zodra de avond op het food truck festival viel werd de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul, disco en de beste dance hits van alle jaargetijden.

Naast eten en muziek kon je op het festival terecht voor heel wat andere activiteiten en lokale folklore. Bovenop enkele lokale workshops en craftworks, die voor het eerst hun opwachting maakten, brachten, naar jaarlijkse traditie, de Koninklijke Moedige Bootvissers bezoekers naar de evenementenweide via de stijger achter het stadspark.

Niettegenstaande het vrij vochtige weer een zeer geslaagd Food Truck Festival. (MSL/foto’s MSL)
 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet