Nieuw skatepark geopend

Fotoreportage...

Lier: Het oude skateterrein aan jeugdcentrum Moevement was versleten en werd stilaan onveilig. Daarom besliste de stad vorig jaar om het volledig te vernieuwen. Het asfaltterrein met losse skate-elementen maakte ondertussen plaats voor een geïntegreerd skatepark vol hoogteverschillen. Het terrein werd uitgebreid van ongeveer 500 naar 925 m2. De Lierse skaters werden nauw betrokken bij het ontwerp.
Schepen voor jeugd Rik Verwaest: “We staan hier aan het einde van een rit die twee jaar geleden is begonnen. Ons skatepark was toen al vijftien jaar oud. Ouder dan sommige skaters hier. En het was tijd voor iets nieuws. Nu hebben we een park dat dubbel zo groot is als het vorige en tien keer zo goed.” Een voorzichtig schepen had ook nog een boodschap voor de fotografen: “En ik ga de fotografen teleurstellen: ze hebben professionele skaters laten komen die gaan tonen hoe het moet. Er gaat hier dus geen schepen zo meteen op zijn bek vallen.”
Verder dankte Verwaest iedereen die aan dit project zijn medewerking heeft verleend. “Bedankt aan de skaters. Jullie hebben mee getekend aan hoe het er hier moest uitzien. Een park van jullie voor jullie. Hou het hier netjes, hou het hier veilig. En probeer pas iets te breken als de fotografen weg zijn.”
Aansluitend volgde een feestelijk programma waarop iedereen welkom was. Jeugdhuis De Moeve, dat een aantal skaters onder de vrijwilligers telt, greep de opening van het skatepark aan om er een leuk feestje van te maken. Voor het muzikale programma werd samengewerkt met lokale rapper Krix, die zo het nieuwe hiphop project 'Eindelijk te vinden' in De Moeve lanceert. Er ware nog tal van initiaties en workshops zoals initiaties Skaten en Stuntsteppen, Workshop graffiti, Workshop Tye Die,  zeefdruk je eigen T-shirt/zak, henna tattoo’s.

Contest
In de late namiddag werd het skateterrein volledig vrij gemaakt voor een contest. Een professionele jury beoordeelde de deelnemers. Eerst moesten de deelnemers verschillende runs doen. Op het einde volgde nog een best trick contest. (MSL/foto’s MSL)
 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet