49ste Pallietertochten van de Koninklijke Kano Club Lier

Fotoreportage...

Lier: Het voorbije weekend stonden de 49ste Pallietertochten van  de Kanoclub op het programma. Er waren twee tochten gepland. Zaterdag werd er gevaren op de Grote Nete van Lier naar Booischot en terug naar Lier. Gezien een stevige wind werd het een zware tocht van zesentwintig kilometer. De beloning was een spetterende dansavond in de lokalen van de kanoclub. De zondag was er een tocht van dertien kilometer voorzien langs de Nete en het Netekanaal. Gezien de zware tocht van zaterdag en misschien ook als gevolg van het dansfeest van zaterdag, waren er minder deelnemers. Om wat op krachten te komen werden er zowel de zaterdag als de zondag mosselen met frieten, spaghetti of een koude schotel geserveerd.

Op de prijsuitreiking verwelkomde voorzitter Norbert Chovvau de deelnemers. Hij dankte de stad Lier voor de steun en de directie van het KTA voor het gebruik van de site als kampeerplaats. “In het totaal telden we honderdtwee deelnemers waaronder tweeënnegentig Belgen, vier Nederlanders en zes individuelen. Ze zijn aangesloten bij vijftien clubs”, zegt de voorzitter.
De prijs van de stad Lier, voor de club met de meeste deelnemers, ging naar de Kastelse Kayak Club met 27 deelnemers.
Een aandenken voor de jongste individuele deelnemer ging naar Ward Van Tendeloo, 10 jaar, van de Lierse Kayak Club Anderstad.
Een aandenken voor de oudste deelnemer ging naar Armand Ottewaere, 85 jaar, van Deinze Kayak Club. (MSL/foto’s SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet