Henri Janssens en Jeanne Leflot vijfenzestig jaar getrouwd

Lier: Henri Janssen (94) en Jeanne Leflot (89), beiden echte Lierenaars, vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Bij deze toch wel speciale aangelegenheid ging schepen voor bevolking Rik Pets het echtpaar feliciteren. Hij bood hen de wensen aan van de stad Lier en van het Paleis. Het echtpaar kreeg een oorkonde van het Koningshuis en een medaille met de beeltenis van de koning en de koningin.
Jeanne en Henri leerden elkaar leren kennen tijdens een bal dat werd georganiseerd door Henri en zijn natuurvrienden. Na hun huwelijk op 4 augustus 1954 kregen ze vier kinderen: Lutgart, Lief, Els en Mark. Ondertussen zijn er vijftien kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen.
Henri werkte eerst bij de burgerlijke stand van de stad Lier. Nadien werkte hij als ambtenaar bij de voormalige Regie voor Telegraaf en Telefoon (RTT), nu Proximus.
Jeanne studeerde huishoudkunde. Ze gaf avondles bij de Vrouwengilde, was chef-kok in het Sint-Lievenscollege en gaf les in het BLO.

Vroeger gingen ze op verlof naar het familiale buitenverblijf  “Berk en Hei” in Grobbendonk. Ook de Belgische kust kwam een bod. Ze gingen zelfs één keer naar Oosterrijk.
Henri was een groot natuurliefhebber. Destijds was hij medestichter van de Wielewaal, de plaatselijke afdeling van Natuurpunt. Hij had ook een grote passie voor muziek. Hij zong onder andere in het Gregoriaans Koor.
Reeds vele jaren genieten ze elke dag van hun ‘grote familie’, met vele bezoekjes, terrasjes, uitstapjes, verjaardagsfeestjes, etentjes en familiefeesten.
Ter gelegenheid van dit vijfenzestig jarig huwelijksjubileum gaven de kinderen “De Gazet van Vokke en Moeke uit, met daarin de vensloop van de jubilarissen, gekruid met heel wat anekdotes.  (MSL/foto’s  RM)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet