Eerste Donkrun met Belgisch kampioen marathon

Fotoreportage...

Lier: De eerste Donkrun was met meer dan 200 deelnemers een overgroot succes. De Donkvrienden mochten niemand minder dan Kristof Nackaerts, Belgisch kampioen marathon, verwelkomen op de eerste Donkrun.
Deze atletiek wedstrijd stond open voor iedereen en bestond uit drie reeksen: de kids-run, 5 kilometer en 10 kilometer.
De 26 deelnemers aan de kids run kwamen als eerste aan de start al dan niet vergezeld van een volwassen begeleider. Ze legden een afstand af van ongeveer 600 meter. De jongste deelnemer was drie jaar. Jens Min kwam als eerste over de streep.
Nadien vertrokken de 92 deelnemers aan de 5 kilometer. Deze lopers dienden twee lokale ronden van 2,5 kilometer af te leggen. David Hellinx uit Boom was de snelste in een tijd van 16min 53 sec. Tweede was Jurgen Torfs uit Duffel in 17 min 8 sec, derde was Andy De Rooy uit Grobbendonk in 17min 34sec. Eerste dame was Elke Beerlings uit Borsbeek in een tijd van 20min 26sec. Tweede dame was Wade Name Takho uit Lier in 22min 47sec, derde was Jessy Philipsen uit Wechelderzande in 23min 6sec.

Top of the bill was natuurlijk de 10 kilometer. Niemand minder dan Kristof Nackaerts, Belgisch kampioen marathon, had zich ingeschreven. Natuurlijk werd hij eerste, met ruime voorsprong, van de 86 ingeschreven deelnemers in een bijzonder scherpe tijd van 31min 32sec. Tweede was Pieter van Dijck uit Kasterlee in 35min 6sec, derde was Eric Caluwaerts in 35min 36sec.
De eerste dame was Evi Theeuws uit Lier in een tijd van 43min 10sec. Tweede was Tessa Van Goethem uit Hove in 44min 58sec, derde was Anneke Zajtmann uit Boechout in 47min 54sec.
De oudste deelnemer was Emiel Valgaeren (81) . Hij liep de 5km in 46min 31sec. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet