Muzikaal jeugd uitwisselingsproject China - België

Fotoreportage...

Lier:  In de Jezuïetenkerk ging de slotvoorstelling van het EU-China Youth Music & Art Festival door.
De aanwezigen kregen demo’s van Chinese papierknipkunst, thee ceremonies, Tai Chi en de kunst van Wing Chun Kong Fu met grootmeester Liang XuHui.
Het hoogtepunt van het festival is zonder twijfel de uitvoering van het speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde werk 'De Nieuwe Zijderoute', door Han Flintrop, muzikale duizendpoot en coördinator externe activiteiten van SAMWD Lier. 
In zijn gelegenheidstoespraak verwelkomde de burgemeester Frank Boogaerts de aanwezigen in het bijzonder de hoge Chinese delegatie Minister Councilor Mr. Che Weimin, Ms.Yang Yiyuan en Mr. Du Haikun.
“Wij hebben deze avond de gelegenheid om muziek te beluisteren en bovendien kennis te maken met verschillende andere aspecten van het Chinese culturele leven zoals Taichi, de traditionele theeceremonie, paper art, volksdans, Kung Fu, kalligrafie. Mijn dank gaat uit naar alle jonge getalenteerde artiesten en hun leraars, zowel van China als van Vlaanderen. Dank ook aan onze eigen jonge talenten voor hun deelname aan de uitvoering van een nieuw gecomponeerd werk door Han Flintrop, ‘The new silk road’”.

“Speciaal te vermelden is dat de Chinese en Belgische muzikanten onafhankelijk van elkaar dit stuk hebben voorbereid. Tijdens een repetitie zullen ze voor de eerste maal samenspelen”, zegt Han Flintrop.

The new silk road – De Nieuwe Zijderoute
Deze achtdelige suite beschrijft de beroemde tocht van de Venetiaanse koopman Marco Polo (1254-1324). Het jeugdorkest van het festival maakt gebruik van allerlei Europese en Chinese instrumenten en voert het publiek langs de kleurrijke steden zoals Hormuz, Trabzon, Parangimalai en Quinsai op weg naar het huidige Peking. De tot de verbeelding sprekende muziek wordt toegelicht en ondersteund door dans en beweging. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet